Onunda cevabini vereyim. Dügün masrafini cikarsam, gerisi ip sökügü gibi gelicek. O'zaman devlet mecbur bana ya is göstermesi lazim yada para ödemesi lazim
Ne zamandan beri almanyadasiniz? Süresiz oturum hakkiniz var mi almanyada? Ailenizle beraber mi yasiyorsunuz? Sorularinizin cevabini bilmedigim icin ben sizin süresiz oturum hakkiniz oldugunu düsünerekten yaziyorum.
Eyer süresiz oturum hakkiniz varsa devlet size (arge IV) ödemek zorunda.is ve isci bulma kurumuna yani arbeitsamt`a kayit oldunuz mu is icin.eyer kayit olduysaniz devlet size geciminizi ve ev kiranizi üstleniyor bekar veya evli olmaniz gerekmiyor.mülteci (azul) olsaniz bile otomatikmen devlet herseyinizi karsiliyor.aklima takilan sizin evlendikten sonra devletin size mecbur ya is göstercek yada para ödemek zorunda oldugunu belirtmeniz.türkiyeden ögrenim icin gelmis olsaniz bile Barfük (ögrenci yardimi ) alma hakkiniz var.
ailenizle birlikte yasiyosaniz devlet ailenize bir miktar kira parasi ve aylik olarakta yeme icme parasi 350 euro sizin icin ödüyor.
Yazdiklarimi yanlis anlamaman dilegiyle.
yazim hatalari icin kusura bakmayin.klavyemde türkce harfler bulunmadigindan dolayi.