Öncelikle şunu anlamadım siz liseden sınavsız geçiş ile yüksekokula mı geçmeyi yoksa yüksekokuldan dikey geçiş -DGS-ile lisans programlarına geçmeyi mi soruyorsunuz??
------------------------------------------------------------------------------------
Madde 4- (Değişik:16/12/2007-26732/2.md.) Yürürlükten kaldırılmıştır.

Kontenjan

Madde 5- Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçiş yapmaları amacı ile lisans programlarında kontenjan ayrılır. Bu kontenjanlar, sınavsız olarak meslek yüksekokulları programlarına devam ederek mezun olan öğrencilerin yüzde onundan az olmaz. Meslek yüksekokulu ve açıköğretim ön lisans mezunlarından örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak üzere başvurma şartlarını taşıyanlar için hangi lisans programlarının açılacağı, açılacak lisans programlarına meslek yüksekokulları ve açıköğretimin hangi programını bitirenlerin başvurabileceği, bu programların kontenjanları ve programlara yapılacak yerleştirmede kullanılacak puan türleri, dikey geçiş yapılacak üniversitelerin görüş ve önerileri de dikkate alınarak Yükseköğretim Kurulu�ca belirlenir ve ilan edilir.