Sevgili Arkadaşlar ne yazıkki " İHS " beni mağdur etmeye devam ediyor ;
"
www.yaraticihanim.com " projesi " İHS " firmasının hizmetteki kusurlarından ve hizmet kalitesinin sürekli olmayışından dolayı aksamaya devam ediyor. Bundan yaklaşık 5 gün önce "
www.yaraticihanim.com " wordpress bloğumun admin panelinde aksaklıklar yaşamaya başladım. Admin panelinden yazı gönderirken veya düzenlemeler yaparken sunucu ile bağlantı kesildi hatası almaya veya beyaz bir sayfayla karşılaşmaya başladım. Öncelikle sorunu kendimde arayıp araştırdım ve birtakım uygulamalarda bulundum. Ancak sonuç vermeyince problemin hostingten kaynaklandığından emin oldum ve " İHS " ye şöyle bir destek talebi açtım ;
" Merhaba Sayın İhs Çalışanları,
Üzerinde yoğun bir şekilde çalışmakta olduğum "
www.yaraticihanim.com " adlı proje sürecinde aksilikler bir türlü yakamı bırakmıyor ve bu konuda gerçekten sıkıldım. Daha önceden işleyişinin gayet sağlıklı olduğu "
www.yaraticihanim.com/wp-admin " panelim içerisine girdiğimde birtakım engellemeler ve hatalarla karşılaşmaya başladım. Panel menüleri içerisinde eklentileri düzenlemek istediğimde veya bazı eklentiler üzerinde yaptığım değişiklikleri kaydetmek istediğimde butona tıklıyorum karşıma hemen hızlı bi şekilde sunucu ile bağlantı kesilmiştir uyarısı geliyor veya bazende hemen hızlı bi şekilde bembeyaz bi sayfa geliyor ve işlem yapmamı engelliyor. Şu anda admin panelini hiçbişekilde kullanamıyorum. Yazıyı yazdığımda gönderdiğimde yine o beyaz sayfa çıkıyor. Yapmaya çalıştığım birçok işlemde bu sorunla karşı karşıyayım. Bu durumun sunucudan kaynaklandığını düşünüyorum. İşlem yapamaz vaziyeteyim. En kısa sürede sorunuma çözüm bulmanızı talep ediyorum.
İhs çalışanlarının kullanıcılarını mağdur durumda bırakmayacağı konusunda hiçbir şüphem yok..
İyi Çalışmalar.. "
Bu mesajdan bir süre sonra bana şu şekilde geri dönüş yaptılar ;
" Merhaba,
Şu an IHS hosting sunucularından birine DDOS saldırısı girişiminde bulunulmaktadır. Bu nedenle IDS sistemi aktif edilmiştir. IDS ( Saldırı Tespit ve Önleme Servisi ) sistemi web sitenizdeki gerçekleştirdiğiniz işlemi saldırı olarak tespit etmekte ve engellemektedir. Bu servis 1 - 2 gün içerisinde yeniden pasif edilecektir. Yaşanan bu durum nedeni ile özür diler ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
İyi Çalışmalar "
Neyse bu mesajdan sonra sabırla beklemeye devam ettim ancak aradan uzun süre geçmiş olmasına rağmen sitem üzerinde işlem yapamıyordum ve bir türlü düzelmedi. Bu konuyu açtığımdan beri " İHS " ile yaşadığım problemleri incelediğinizde sabrımın neden tükendiğini daha iyi anlarsınız dostlarım. Sonrasında gerçekten sabrım taştı ve çok sinirlendim. Şu şekilde bir mesaj daha attım ;
" Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Ancak ;
Son derece kısıtlı olan zamanımı kullanamıyor olmak "
www.yaraticihanim.com " proje hakimiyetimi azaltmakta ve hergeçen an benim için negatif bir hal almaktadır. Yapmam gereken işlemleri hosting firmamdan kaynaklanan problemler nedeniyle planladığım şekilde gerçekleştiremiyorum. Durum bununla kalmayarak kendi başımada iş açmış bulunmaktayım. Problemin kendimden kaynaklandığını düşünerek sitemin bazı dosyalarını silip tekrar yüklemek kaydıyla birtakım işlemler gerçekleştirdim ve bunun sonucunda sitem eski performansından uzaklaşarak birtakım tema hataları vermeye başladı. Şu anda Adsense kodlarını siteme yerleştirmem gerekiyor ancak eklenti kullanamıyorum sunucu ile bağlantınız kesildi diyor veya beyaz sayfa hatası veriyor.Yazı göndermede de problemler oluşmuştu dün ancak o düzeldi. Yazı gönderebiliyorum şuanda. Ancak google kodunu eklenti editörüne yapıştırıp göndermeye çalıştıgımda sunucu ile bağlantı kesilmiştir diyor veya beyaz sayfa önüme geliyor. Sanırım script kodları engelleniyor.1-2 gün bekleyeniz diyorsunuz ancak artık pek sabrım kalmadı bundan öncesinde de sunucuma saldırı düzenlenmiş ve sitem 5 gün kapalı kalmıştı. Sonrasında da sitem google tarafından filtreye alındı. Bu süre zarfı içerisinde 5 gün siteme erişim sağlayamamakla birlikte sonrasında 1 hafta da filtreden çıkmak için çaba ve para harcadım. Çok güvendiğim firmanızın tüm bunları bana yaşatmasına gerçekten çok şaşırıyor ve " İHS " hakkındaki izlenimlerim ne yazıkki değişmeye başlıyor.
Script kodu gönderimi ile ilgili wp-admin de işlem yaparken sunucu bağlantısının kesilmesi veya beyaz sayfa sorunun gün içerisinde bir şekilde çözüme ulaşmasını talep ediyorum. Gerekirse sunucumu değiştiriniz.
" İHS " gibi markalaşmış bir firmanın artık beni mağdur duruma düşürmemesini temenni ediyorum.. İyi çalışmalar.. "
Bu mesajı atmış olmama reğmen kesinlikle bana geri dönüş yapılmadı ve problemim düzeltilmedi. Sonrasında yine sabırla bekledim ve " İHS " den çıt yok. Tekrar mesaj atmak zorunda kaldım ;
" Sayın " İHS " çalışanları,
Beyaz sayfa ve sunucu kesinti hatası sitelerimde halen devam etmekte. Sizden destek talep etmiş olmama rağmen ne geri dönüş yaptınız ne de sorunumu hallettiniz. Tüketici haklarımı ne yazıkki suistimal ediyorsunuz. Yeni bir hosting paketi aldım bugün size bir kere daha güvenerek aynı hatayla ondada karşılaşıyorum. Sorunuma en kısa sürede çözüm bulmazsanız ve destek talebime geri dönüş yapmazsanız tüketici haklarımı arama yoluna gidicem.
Gerçekten sizden beklemediğim şekilde mağdur durumda bıraktınız beni.. "
Bu mesajın ardından şu şekilde geri dönüş yaptılar ;
" Merhaba Caner bey,
Problemin nedeni tarafınıza bildirilmiştir. Şuan IDS sistemi üreticileri ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Problem ile ilgili tarafımıza dönüş yaptıklarında sizin işlemlerini için IDS sistemine özel bir kural eklenecek ve probleminiz giderilecektir.
İyi Çalışmalar. "
Gerçekten çılgına döndüm. Problemimin ne zaman çözüleceği belli değil. Bir belirsizlik söz konusu ve sitemi kullanamadan halen beklemedeyim. 40 gün içerisinde " İHS " nin bana yaşattığı sorunların haddi hesabı yok.
Herşeye rağmen salaklık edip " İHS " büyük firmadır, başıma gelenler tesadüften ibarettir deyip yeni bir host ve domain satın aldım dün gece. Almaz olaydım. Yeni bir wordpress kurulumu yaptm hosta. Bir de ne görim sunucu ile bağlantı kesildi hatası ve beyaz sayfa sorunu. Hemde yepyeni bir site de.. Yepyeni bir hostta. Henüz alalı 2 saat olmamıştı. Yeni site projem olan "
www.bireyselsaglik.com " un da admin panelini kesinlikle kullanamıyorum şuanda ve beklemedeyim.
Yazıklar olsun " İHS ".. Çığrımdan çıktım illallah ettim artık..