Sigarayı bırakmak isteyenler için harika bir hap var:
Champix. Arkadaşım bu hapla bıraktı, ben de bugün ilk hapı yutarak kullanmaya başladım. Zaten araştırırsanız, başarı oranının da oldukça yüksek olduğunu görebilirsiniz.
Ücreti: 182,5TL(1 aylık tablet, 3 ay kullanım öneriliyor)
İlk hafta düşük dozda alınarak titrasyon denen vücudu alıştırma olayı yapılıyor, 2. haftada ise bir gün seçiliyor ve bu günden itibaren hiç sigara içilmemeye başlanıyor. Hap da canınızın istememesi konusunda oldukça başarılı.
Psikolojik bozukluğu olanların kullanmaması öneriliyor.
En sık görülen yan etkileri de bulantı ve HD kalitesinde anormal rüyalar.
Bugün ilk hapı aldım ve ara ara durumu yazacağım, bir tiryakinin sigara bırakma macerası gibi olacak..
Sigarayı bırakmak isteyenlere öneririm, arkadaşımda işe yaradığını bizzat görmesem ben de hapı almayacaktım.. Aylık sigara paranızı sigaraya vereceğinize 3 ay buna verin ve tamamen kurtulun.. (Yine de bir doktora danışın birşey olursa beni sorumlu tutmayın
)
27.03.2010 -> İlk hapı alalı 1,5 saat oldu(yarım doz), aldıktan yarım saat kadar sonra hafif bulanık görme sonrasında dudak yanması başladı, şu anda bulanık görme geçti dudak yanması hafifledi. Doğal olarak sigara içmeye devam, daha 1 haftam var
29.03.2010 -> 3. gündeyim, ciddi ciddi canım eskiye nazaran biraz daha az sigara istiyor, %30 azaldı sigara içişim. Ayrıca içtiğim sigaraların da hiç tadı yok, hani hastayken sigara içersiniz de tadı kötü olur ya, aynen öyle. Daha rüya görmedim(sanırım hala günde yarım hap aldığım için, 4 gün sonra günde 2 tan hap alıyor olacağım) ve yan etki olarak söyleyebileceğim sabah uyandığımda olan mide bulantısı ki o da birşeyler yiyince geçiyor.
04.04.2010 -> Dün ilk tam doz hapı aldım(2 tane bütün hap) ve gece hiç görmediğim kadar net ve çok rüya gördüm

) Bulantılar da iyice azaldı, sanırım vücut alıştı artık hapa. Sigara konusuna gelince, canım artık daha az sigara istiyor, bazen sigara içemeyeceğim bir ortamda canım isteyince 2 dk sonra kolayca unutuyorum. İlaç etkisini göstermeye ciddi ciddi başladı, bakalım 7 nisan'da(hapa başlamadan önce seçtiğim sigarayı bırakma günü)ne olacak
06.04.2010 -> 10 yıla yakın sigara içen ben, hayatta sigarayı bırakamayacağımı düşünürken, şu anda yarın bırakmaya hazır olduğumu hissediyorum. Bugün son günüm olduğu için sözde çok fazla sigara içecektim, ama sabah kalkınca bile canım istemedi, garipsedim, zorla içtim bir tane istemeye istemeye. Artık bugün sigarayla son günüm, yarından itibaren sağlıklı bir hayat başlıyor
07.04.2010 (13:43) -> Bugün ilk sigarasız günüm! Sabah kalktığımda aklıma bile gelmedi, çayımı içtim çıktım, ofiste kahvaltımı yaptım, üstüne çayımı içtim.. Sigara içmiyorum. Ara ara tabi ki canım istiyor ama 9 yıllık alışkanlık var, ayrıca can istemesinden ziyade o ilk nefesi çekince gelen rahatlığı özlemek gibi bir duygu bu. Haptan önce sigarasız kaldığımda sigara almak için kilometrelerce yürüdüğüm oluyordu, şu anda ara ara canım çekse de başka birşeye odaklandığımda unutuyorum gidiyor ve alt katta büfe olduğu halde hala sigara alıp içmedim. Bu işi başaracağım
08.04.2010 -> Sigara içmek için neler yapmazdım.. Ama direniyorum, çok zorlaştı içmemek ama içmeyeceğim.. Bazen hiç canım istemiyoır ama ara ara geliyor böyle krizler..
14.04.2010 -> Arada 4 gün sigara içmiş de olsam, dün tekrar denedim ve bugün sigarasız 2. günüm, hiç canım da istemiyor. Artık bırakabileceğimi biliyorum, zor değil

Champix saolsun. Rüyalara tam gaz devam..
20.04.2010 -> 1 haftadır sigara içmiyorum ve artık canım neredeyse hiç istemiyor. Artık sigara içmeyen bir insanım. Çok şükür.
26.04.2010 -> 2 haftadır sigarasızım ve artık içmeyi de düşünmüyorum. Arada bir burnuma kokusu geldikçe hoşuma gitse de içme ihtiyacım bulunmuyor. Sigaradan kurtuldum.