Başkanımız Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener`e asbaşkanlarımız ikinci başkanımız Nihat Özdemir ve asbaşkanlar Ali Koç ve Şekip Mosturoğlu`nun da katıldığı bir basın toplantısıyla cevap verdi. oturuyor. Başkan ve yöneticelirimizin bu sezon yaşanan hakem hatalarını kamuoyuyla paylaştığı basın toplantısında ilk sözü Asbaşkanımız Ali Koç aldı. Ali Koç Konuşmasında şunları söyledi:

"Fenerbahçe Spor Kulübü olarak TFF Başkanı`nın söylediklerine karşı olarak bu toplantıyı yapmak zorunda kaldık. Bugün toplandımızda yapacaklarımızı sınırlı tutacağız. Endişe verici gelişmeleri daha kapsamlı olarak daha ileri bir tarihte gerçekleştireceğiz. Sizler için bir basın dosyası hazırladık. Ben bu yazılanları anlattıktan sonra başkanımız Aziz Yıldırım açıklamalarını yapacak. Verilen dosyada bir DVD var. Kendi maçlarımızda bizim alehimize verilen kararlar var. Bu sezon sadece bizim değil diğer kulüplerde ciddi hakem hataları yaşıyor. Hakemlerin hatalı karar da verebileceklerini ve meseklerinin zor olduğunu biliyoruz. Biz bugün burda hatalarında bize karşı yapıldığını savunmuyoruz ancak bizim maçlarımızda bize karşı yapılan hatalar değerlendirilince hakemlerin düşük performansları lig sırasını etkiliyor. Buna rağmen sürekli yaşanan hakem hataları bu sorunların çözüme ulaşamaması endişelerimizi kat ve kat arttırıyor. Ayrıca dosyada Fenerbahçe - Everton maçı ile ilgili Federasyonun verdiği karar da var".

Ali Koç`tan sonra söz alan başkanımız Aziz Yıldırım şu açıklamaları yaptı:

"Konuşan Türkiye, konuşmayan kulüp başkanları isteniyor. Çünkü konuştuğunuz zaman ceza alıyorsunuz, bu toplantıdan önce arkadaşlarım bana yazılı metni oku yine ceza alırsın tavsiyesinde bulundular, ben de buna uyacağım.

Çarşamba akşamı Manisaspor maçında taraftarımızın merhum başkan Özhan Canaydın için gösterdiği saygı hepimizi gururlandırdı. Ayrıca alınan tepkiler de futbol kamuoyunun da güzel şeylere ne kadar olumlu tepki verdiğinin de bir göstergesi. Ancak sevgili başkan Canaydın`ın vefatı nedeniyle tüm futbol kamuoyunun birbirine taziyelerini sundoğu günde TFF Başkanı`nın basın toplantısında başta biz olmak üzere birçok kulübü suçlaması hepimizi üzdü.

"ÖZGENER`E DESTEK VERDİK AMA..."
Özgener, bulunduğu makamı yok sayarak yakışıksız, gerçek dışı açıklamalar yapmıştır. TFF Başkanı`nın bu konuşmaları herkesi rahatsız etmiştir. Yüzlerce kişi ile yapılan seyahat masraflarının hesabını vermesi gereken kişiler bu konuyu ört-pas etmeye çalışıyor. Bu toplantı sadece bir iktidar toplantısıdır. Bu toplantı kulüplerin çoğunu memnun etmiyor. F.Bahçe olarak, Hasan Doğan`a duyduğumuz saygı için Özgener`e de destek verdik. Ancak söz verilenlerin gerçekleşmemesi, kulüplerin adaletsiz durumunda sürekli şikayette bulunması ve çözüm için hiçbir şey yapılmaması bugün bizi buraya getirmiştir. Federasyon adaletli yönetim göstermek yerine 3 maymunu oynuyor. Kendi hatalarını itiraf eden hakemler bir hafta sonra hiçbir şey olmamış gibi başka bir karşılaşmada görevlendiriliyorlar. Bu da hakemlik müessesine zarar vermektedir"

"3 GÜN İSTANBUL`A GELEN BAŞKAN YÖNETEMEZ"
"Türk futbol sırça köşkte oturan ve haftanın sadece 3 günü İstanbul’a gelen bir başkan tarafından yönetilemez. Resmi internet sitemizden yapılan açıklamalar kurumsal kimliğimizin parçasıdır. Sayın başkanın bu açıklamalardan duyduğu rahatsızlık onun çok sesliliğe duyduğu tahammülsüzlüktür. Tribünden bir insanın atılmasına 100 bin TL ceza veren TFF, internetten kendi aleyhine yapılan açıklamaya 50 bin TL ceza vermiştir.

Sayın Başkan yaptığı açıklamalar ile kulüplerin iç işlerine müdahale etmiştir. TFF Başkanlı makamı hizmet makamıdır. Burada yaptığım açıklamaların tarihe not edilmesini istiyorum. Hiç kimse içindeki iktidar hevesi için bu makamı kullanamaz. Günü kurtarmak için alınann kararlar gelecekteki benzer durumlar için durumu çözümsüzlüğe iter. "

"G.SARAY`I YAKTINIZ DEDİM"
"Biz her zaman doğruları söyleriz. Eğer menfii düşünceye sahip olsaydım, Eskişehir maçından sonra genel kurul yapılırdı Kulüpler Birliği`nde. Ben Eskişehir-Galatasaray maçından sonra Eskişehirli oyuncunun iki topu da elle aldığını söyleyip, Galatasaray`ı yaktınız dedim. Ben her zaman doğruları söyledim, buna da devam edeceğim"

Toplantıda son konuşmayı Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu Yaptı ve şu açıklamaları yaptı:

"Başkan, tribündeki olayın üst araması olmadığından olduğunu söyledi ama raporda bunun tam tersi var. Biletsiz ve kontrolsüz bir seyirciden olay olursa ceza daha ağır olur. G.Saray-Ankaragücü maçında olan olaylar göz önüne alınınca neden bu karar uygulanmamıştır. Eğer Özgener`in Everton kararı doğru ise Fenerbahçe maçında biz ev sahibi olmadığımız halde ceza aldık. AZ Alkmar maçı bir UEFA maçıdır. Başkan`ın kafası karışmıştır. Başkan açıklamalarını çarpıtarak basın ile paylaşıyor. Görüntülerden ceza verilmesi bir yer için avantaj birisi için ise dezavantajdır. Sabri geçen yıl marka değerini düşürdüğü için ceza aldı bu sene ise Keita`nın bu şekilde bir ceza alması gerekiyordu. Alex, İstanbul BŞB maçında kırmızı kart gördü ve kendisine 2 maç ceza verildi. Bu olaydan 1 hafta sonra Samsunsporlu bir oyuncu aynı harekti yaptı ve 2 maç ceza aldı. Biz tahkme itiraz ettik reddedildi. Samsunlu oyuncunun itirazı sonrasında ise ceza 1 maçta indirildi. Bugüne kadar 2.5 yıldır tüm kararları topluyorum. Bunlar oy birliği ile alınıyor. Tüm yargılarda tüm herkes hemfikir. Hiç görüş ayrılığı olmuyor. Böyle bir şey dünya tarihinde yok. TFF`de bir blok var ve bu blok hep aynı kararları veriyor.