Merhaba,
Öncelikle çalışmalarınızda başarılar.
Önümüzdeki aylarda tüm sertifikaların iptal olacağını belirtmişsiniz ancak böyle bir durumun olmayacağını ve mevcut sertifikalı kişilerinde sertifika geçerlilik tarihlerinn sonunda yeni sınav sistemiyle sertifikalarını alabileceklerini ve şuanda sıfırdan giriş yapanların ise Şubat ayından bu yana Google İnternet Reklamcılığının Temelleri sınavıyla sisteme başlayacaklarını ve önümüzdeki günlerde de bu sınava uzmanlaştırma sınavları ekleneceğini bilmekteyim.
Eğer ki gerçek AdWords Uzmanı olmak niyetindeyseniz şuanda da sınava girebileceğinizi ve ilk adımı yaparak gelecek adımları bekleyebileceğinizi belirtmek isterim, ki belirttiğiniz gibi sizde işin içinde olduğunuzdan konuya vakıfsınızdır.
Okuyacak olan ve sınava girmek niyetinde olanlar için yazmak istedim.
Dün İstanbul'daydım ve Google Adwords üzerine Google Türkiye'nin düzenlemiş olduğu bir toplantı vardı.Toplantıdaki gözde konu bu yeni sistem ile ilgiliydi.Eski sistemdeki sertifikaların kalkacağı doğru.Sizinde yazdığınız gibi bu arkadaşlara yeni sistemde sınava giriş hakkı verilecek.Yeni sistemde "Google İnternet Reklamcılığının Temelleri" bu sınavın mutlaka geçilmesi ve yanında sunulan 3 sınavdanda 1 tanesini geçmek yeni sistemde sertifika almaya hak kazanmak için yeterli."Google İnternet Reklamcılığının Temelleri" sınavı 1 2 aydır var ama belirttiğim 3 sınav önümüzdeki ay içerisinde sisteme eklenicek.Google'ın bu yeni sisteme geçme sebebi ise Adwords Qualified Indıvıdual sertifika sınavının aşırı basit olup bu sınava işi bilen bilmeyen herkezin girip sertifika almasıdır.Ben zaten bu sınava girmemdeki amaç ek olarak bulunmasıdır.Google Türkiye ve Bilge Adam tarafından verilen bir eğitimde bu sertifikayı somut bir şekilde aldım zaten.