ADIM ADIM VİDEO ÖNİZLEME RESMİNİ KOYALIM
Başlamadan önce ftp nizdeki wp dosyalarının içinde(wp content içerisinde) bir uploads klasörünüzün olması lazım.yoksa bir klasör oluşturun.adınıda uploads yapın.
1. Öncelikle temanızdaki önizleme resminin boyutunu öğrenmeniz lazım.bunun içinde style php den bakmanız gerekiyor.sizinki 90x75 boyutunda olacak.yani önizlemede çıkacak resmin boyutunu 90x75 yapacaksınız(daha büyükde ekleyebilirsiniz ama bu seferde hem wp ye ek yük bindirirsiniz.hemde sayfanız geç açılır)
2. 
yeni yazı eklede resimde görülen yere tıklayıp
dosya seçten(tema ingilizce ise
select files) pc nizde boyutunu ayarladığınız önizleme resmini seçiyorsunuz.otomatik yüklenir ve küçük bir resmini zaten görürsünüz.en altta linki çıkacak.o linki kopyalıyosunuz.ve bu pencereyi kapatıyorsunuz
3. 
sayfanın alt kısmında resimdede görüldüğü gibi
özel alanda(custom fields) 1 numaralı yere tıklayıp önizleme resminin adını yazıyoruz.bu da style.php de yazar.(temaya göre değişiyor.genelde img,image,thumb,thumbs gibi olur)temanızı birisi yaptı ise onada sorabilirsiniz.
1 nolu yere o adı yazıyoruz.(1 kere yazmanız yeterli.daha sonra ekleyeceklerinizde otomatik çıkar.sizde ordan seçip işaretlersiniz.bunu yaptıktan sonra 2 nolu yere biraz önce kopyaladığımız url yi yapıştırıyoruz.
örnek olarak şu şekilde
BU kadar

eğer hala yapamadım derseniz hayal kırıklığına uğrarım