Garanti bankasında hesabı olupta çek bozdurmak için nasıl bozdurduğumu paylaşacağım.
öncelikle gidip çeki bozdurmak -takasa göndermek- istediğinizi söyleyin. Daha sonra onlar sizi muhtemelen yurtdışı çeklerini güvenlik nedeniyle bozamayacaklarını vs söylicekler. pek ilgilenmekeycekler. 10 yıl sonra bu çekler karşılıksız çıkabiliyor gibi cümleler kuracaklar. aldanmayın. üstlerine gidin, çeki merkezlerine göndermesini (fax) ve onların karar vermesini talep edin, ısrar edin ve yaptırın. Çünkü her bankanın sizin çekinizle ilgilenme zorunluluğu vardır, takip etmek zorundalar, bozulup bozulmaması ayrı bir olay -adsense çekinden bahsettiğimiz için bozulmama durumu yok- fakat ilgilenmek zorunda olduklarını söyleyin. 4440333 müşteri hizmetlerini aradığınızıda söyleyebilirsiniz.
neyse biraz uğraştan sonra çeki incelemeye aldılar ve beni gün içinde bozup-bozamayacakları konusunda bilgilendireceklerini söyledişer. aradan 2-3 saat geçti, şubeden aradılar beni ve bozabileceklerini ilgili işlemleri başlatmak için yanlarına gitmemi söylediler. 48 sayfalık bir sözleşme!! ye her sayfaya tek tek imza attırıyorlar ve çeki gönderiyorlar. 2-3 gün içinde çek tahsilatı yapılmış ve hesabımdaydı.
aldıkları komisyon işe şöyle. garanti bankası 5+6 lira olmak üzere toplam 11 lira komisyon aldı. çekin değeri x.176,xx diye hatırlıyorum ama tamda emin değilim. hesabıma ise x.166,xx yatırmışlardı. yani sanırım 10 lirada citybank komisyon almış.
Sonuç olarak garanti bankta hesabı bulunanlar;
şubeye gidin, çeki verin, almak istemezlerse ısrar edin. Haklarınızdan bahsedin. Çeki merkezlerine faxlasınlar. Ordan olumlu yanıt gelince gidip işlemlerini başlatın. 2-3 gün içinde 10-20 lira masrafla bozdurmuş olun.