Bence bilinçlenme değil tam tersi bir durum.Sedoya bakıyorum her türlü uzantı satılıyor yeterki anlamlı olsun.Hatta "-" işaretli domainlerin satışıda baya yüksek orda. başında ."e-" olan domaine sedoda rastlamadım.Demekki sadece tr de kullanılıyor.
TK ve name uzantılı domainlerin nerdeyse ingilizceleri full dolu yani boşta bulmak zor.
Meyt arkadaş haber,finans,spor ,vb domainlerin info veya org domaini gel burda sat bakayım xxx lirayı geçermi geçmezmi ozaman anlarız.
Güzel arkadaşım , Sedo dediğin Dünya 'ya açık bi' platform. Ben ,
Türkiye'den bahsediyorum. Bugün R10 'da konuyu açan arkadaşın dediği kriterde domain al , Satmaya kalk. XXX TL 'i geçeceğini sanmıyorum.
Ama , Aynı domaini al Dünya 'nın her bi' yanında bilinen ve girilen SEDO 'da satarsan XXX 'i bırak XXX.XXX bile olabilir o domaini..
Bi' de Türkiye 'de satmaya kalkmak dediğimizde , İlk önce R10 aklımıza gelir. Tüm
Türk Webmaster'larının topluluğunun olduğu bi' platform. Burada XXX.XXX 'lik domaini X.XXX 'den yukarı bi' teklifte satamazsın. Çünkü DOMAİN manyağı yok , R10 'da..

Hiç mi yok ? Elbette var , Bugün örnek olarak gösterebileceğim isimler var. Ancak onlarda 6 rakamlı bi' miktar koyamazlar, Domain için ortaya..
Bilmem anlatabildim mi..