hayır hizmet için değil. Al sat mantıklı olsa mesela sedo ya bakıyorum. co.uk uzantılı jenrik domainler oldukça iyi paraya gidiyor. Yada ne bileyim diğer yerlerde başka uzantılar iyi paraya gidiyor. Mesela com.br brasil uzantısı bir çok jeneriği boşta alınsa satılır mı satılmaz mı sorun orda işte.
Merhaba.
co.uk jenerik domainlerin iyi fiyata gitmesi gayet normal cunku google ingiltere aramalarinda bu domainler oldukca avantajli durumda, ayrica parkingten bile oldukca gelir saglayanlar var co.uk domainler ile (reklam programlarinin co.uk ye cok daha fazla kazandirmasindan dolayi). Ama mesela verdiginiz ornekten com.br yi dusunecek olursak ben al-sat yapip iyi kazanacaginiz bir domaini kolay kolay bulabileceginizi dusunmuyorum. Ozellikle bazi arkadaslarin dedigi gibi Turkce jenerikler .com, .net, .org, .info ve .biz disinda fazla para etmiyor son kullanicisina satilmadiklari taktirde. O yuzden baska ulkelerin uzantilarina yatirim yapacaksaniz yatirim yapacaginiz alani iyi dusunmenizi tavsiye ederim...
Mesela com.br alacaksaniz ya Portekizce anlamli bir kelime almaya bakin ya da en kotu ingilizce ki Ingilizce'nin bile tekrardan ne kadara satilacagini tahmin edemiyorum...
Hayirli gunler, iyi calismalar.