by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olmayan birşey için gururun olup olmayacağı sorusu bana saçma gleiyor (kişisel düşüncem)

Ben aşk'a inanmayanlardanım.

Nedenine gelirsek,

İnsanın aşık olabileceği tek şey kendisidir.

Mesela, Ahmet Ayşe'ye aşık.Ayşe de Ahmet'e aşık.

Bir gün Ayşe gelip Ahmet'e diyor ki,

-"Ben Mehmet'e aşık oldum.Ben kendimi öyle daha mutlu hissedeceğim" diyor.

Peki Ahmet buna rıza gösterir mi?

-Cevap, hayır ( hatta kişiye göre değişmekle birlikte kıza zarar verme davranışında bulunur)

Peki Ayşe'yi çok sevdiğini, Ayşe'nin mutluluğu için herşeyi feda edeceğini söyleyen bu adam, Ayşe'nin bu itirafından sonra (Mehmet'le kendimi mutlu hissediyorum itirafı) Ahmet eğer gerçekten aşıksa ne demeli Ayşe'ye?

Şunu demeli,

"tabii hayatım, gidebilirsin, sen kiminle mutlu olacaksan,benim için önemli olan seni mutlu görmek"

Eğer karşı tarafa duyulan bir aşk gerçekten varsa, bunu demelidir.

Ama aslında Ahmet, kendi mutluluğunu düşünerek, yani ben Ayşe ile mutluyum, o yüzden Ayşe benimle olabilir sadece diye düşündüğü için, bu kişinin kendisine duyduğu aşkı gösterir.

Nacizane kendi fikrimi paylaşayım dedim. Umarım yanlış anlaşılmam...
Fikrini paylaştığın için teşekkür ederiz, lakin anlattığın şeyin hiçbir şekilde olayla alakası yok, biz türkler kıskanç insanlarız sevdiğimiz eşimiz veya sevgilimiz yanımızda olsun isteriz başkasına kaptırmayı göze alamayız yanlış mıyım ?

Bahsettiğiniz ahmet eğer seviyorsa elinden geleni yapıp sevdiğini geri dönderme çabasına girer, çünkü aşıksa gözü kördür. Ama sülük gibi yapışmayada gerek yok 1 kere denersin şansını eğer istemiyorsa zaten gereksizdir çabalarınız, çünkü onun düşüncelerini başkaları dolduruyordur. Lakin tamam hayatım, önemli olan senin mutluluğun gibi sözler kullanılması gerçek aşkı göstermez, tam tersi boynuzlanmaya alışmış erkek örneğidir(adnan(aşkı-memnu)). Gerçek aşkı gösterecek olan örnek olamaz bu tür şeylerde, "hayırlısıymış" diyip olgunluk göstermek olabilir.

Ne yazık ki neler duyuyoruz, neler işitiyoruz, neler görüyoruz. Size aşık olan bir bayan, sizi bırakıp başka bir erkeğe gidiyorsa zaten o bayan hiç aşık olmamıştır, sadece vakit öldürüyordur sizinle. Bu sadece batılaşmış toplumun, 2 veya 3 günlük cinsel isteğini tamamlayarak başka bir serüven aramaya çıkmasıdır.

Aşka inanmamak, dünyadaki bir çok allahın verdiği güzellikleri hiçe saymak demektir, buda günahtır. Eğer ki sizin karşınıza insan gibi ömür boyu değer verebilecek birisi çıkmışsa, o zaman aşkı anlayabilirsiniz. Dilerim ve umarım birgün aşık olursunuz ve ne demek istediğimi o zaman anlarsınız. Aşktan korkmayın, eğer ki karşınızda değerli birisi varsa, sonuna kadar gitmeyi deneyin. Aşkın sayesinde kanseri ve birçok hastalığı yenen insanlar var.

Neyse lafı daha fazla uzatmadan konuyu açan arkadaşa sözlerimizi söyleyim;

Kaybedeceğin birşey yok, gurur yapma git açıl kıza. Ucunda ölüm yok, iki sonuçta senin için hayırlısı olacak, eğer olmazsa hayırlısıymış demesini bilmelisin, eğer olursa kıymetini bilmelisin. Olmazsa Allaha şükredip kötü bir olaydan kurtulduğuna varsayabilirsin. Olursa Allaha şükredip sana mutluluğun önünü açtığı için dua edebilirsin.

Umarım en hayırlısı olur senin için.

Unutma!! Dünyada her erkeğe 9 kız düşüyormuş..