Türkiye ve Türkçe kelimeleri için otorite sayılan siteler vardır. Türkiye diye başlayan o kadar çok kurum ve kuruluş var ki. Hepsi de org.tr alan adından başlayarak gov.tr'ye kadar gider. Rekabet daha zor.
Ama hani ben asla kopyala yapıştır yapmıyorum. Genelde yabancı dillerden çeviriyorum. Ya da kendim aynı konuları okuyarak yeni bir makale yazıyorum. Yani sonuna kadar özgün. Ne var ki Google'a kendimi gösterme gibi bir sorunum hiç yoktu. Şimdi ise bakıyorum, Google'ı tanımadan dünyaya kendinizi tanıtamazsınız
bana göre bir webmaster ın iki seçeneği var. 1. si kesenin ağzını açıp reklam vermek 2. si ise google bing yahoo dan başlayarak hit çekmeye çalışmak.
bir çok kişi 1. yi seçmiyor sadece firmalarla sınırlı kalıyor genelde rekalm verme. o yüzden 2. ye yöneliyorlar.
bana göre en doğrusu aylık reklam vermek yerine siteye sağlam bir seo yaptırmak reklam 1 -3 aylıktır geçicidir fakat seo kalıcısdır iyi optimize edilmiş bir site sadece google değil diğer siteler tarafından da beğenilir. google a mahkum olmaya gelince evet bir çoğumuz google a mahkum çünkü yahoo ve bing pek iş yapmıyor bizim ülkede. yahoodan neredeyse giriş olmuyor seçtiğim kelimede ilk 3 sırada olsam bile bing biraz daha iyi hit getiriyor ama yine google la karşılaştırılamaz. arama motorları dışında da siteni tanıtırsan faydası dokunur makale yayınlayan sitelere.