Gs taraftarnın hali gülünçtür, acıdır, mantık dışıdır ! Hala adamın kendi kendine atladığını düşünenler var...
Tüm basın ve bazı gs taraftarlarının olayı bakış açılar gülünç, acı ve aynı zamanda kabul edilemeyecek derece mantık dışıdır.
Bugün taraftarı olduğum Fenerbahçe Spor Kulübü bu karar ile ilgili bir bildiri yayınladı resmi sitesinde. Benim kulübümün böylesine bir olayda rol almasını istemezdim ancak dün ve bugün arasındaki net olayları gözler önüne serip ortadaki hak-sızlığın- ortaya çıkarılması hoşuma gitti.
Yazının bir kısmını aynen kopyalıyorum :
Alıntı
Takımımızın İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu`nda Everton ile oynadığı özel karşılaşmada, üstelik stadyum dışından atılan bir kurşunla bir taraftarın yaralanması sonucu kulübümüze kapatma cezası veren PFDK bu kez stadyumun içinde herkesin gözü önünde yaşanan bir olayın ardından hangi gerekçe ile para cezası vermeyi uygun görmüştür?
Alınan bu son kararın altına, PFDK başkanı sıfatıyla imza atan Sayın Reşat Bostan, Everton maçı sonrası PFDK üyesi olarak; kulübümüzün sahasının kapatılması yönünde karar vermiştir. Sayın Bostan, o günden bugüne kurallarda bir değişiklik olmadığına göre; alınan bu kararı tüm Türk sporuna ve komuoyuna,nasıl aldıklarını izah etmek zorundadır! Görünen o ki o günden bugüne değişen tek şey Sayın Bostan`ın Fenerbahçe düşmanlığının dozudur.
Dün ve bugün arasında keskin ayrımlar olmasına karşın yetkili kişi aynı. Dün benim saham dışardan atılan bir kurşun nedeniyle sorgusuz sualsiz kapatılırken bugün gözler önünde bir kişini üst tribünden alt tribüne atlaması (!) karşısında verilen bu ceza gülünçtür.
Keza aynı şekilde, bjk tribünlerinde iki kişi arasındaki yani münferit bir olayda bir taraftarın ölmesi sonucu bjk'nin stadının kapatılması da bu konudaki en büyük örnektir.
Aynı şekilde görmekteyiz ki, basın ve yayın organları tribünden atılmadığını, atladığını lanse ediyorlar. O adam orada keyiften atladı aşağıya. Saçların üzerinde kimse tarafından yumruklanmadı, güvenlik görevlileri yetersiz kalmadılar, kafası güzeldi ve aşağıya atladı !
Gözler önündeki gerçek şudur, konu ne olursa olsun, bir kişi linç edilmekten kurtulmak adına, ölüm atlayışını göze aldı.
Güvenlik görevlileri üstten gelenleri kontrol etmeye çalışırken bir kişi tarafından darp edildi.. Eksik ve yetersiz kalan güvenlik görevlilerinden biri olaya müdahale etme gereksinimi duyuncaya kadar kişi ölüm atlayışını gerçekleştir..
Orası Ali Samiyen stadı değil zaten (!) Orası 5 ton suyla dolan Ali Samiyen Olimpiyat Havuzu (!) O kişi de önce ayaklarını soktu havuza ferahladı (!) ardından yüzme lugatına yeni bir kelime ekleyerek "ölüm" atlayışını gerçekleşti.
Tribünde olmak başkadır, seyirci olmak başkadır, fanatik olmak başkadır, taraftar olmak başkadır, holigan olmak saldırgan olmak başkadır, insan canına kastetmek başka !
Teşekkürler TFF (!)
Ayrıca :
http://www.superfb.com/img/2010/03/22/keitar.jpg