ofismuhendis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şakavari söylemiyorum bu çok derin bir konu. Hem içerik görselliği hem arayüz anlamında kaliteli ve kendini unutturmayacak bir havası olması gerekiyor forumun. Ayrıca onlarca alana değil de bir alanda kendi alt başlıklarıyla var olursa başarı yakalama oranı daha yüksek. Şahsi görüşüm, genel içerikli forumların ömrü yavaş yavaş tükenmeye başladı.

Hevesli olman ve başarı beklentin sevindirici bir nokta. Bunun tek bir çözümü var. Sıfır içerik. Yani özgün, Google amcanın henüz taramadığı, ama senin forumuna denk geldiği andan itibaren burası altın madeni diyebileceği bir içerik toplaman gerekiyor. Zor mu, elbette zor ama aşılamaz değil. Internette aynı konu üzerine yazılmış 4-5 makeleyi okuyup kendi cümlelerini de kullanarak tek bir makale ortaya çıkarırsan okuduklarını da geride bırakabilirsin.

Tüm konuları, paylaşımları görseller ile süslersen ve bu görsellerin title'larını üşenmez yazarsan ve kendi sunucundan yayınlarsan Google'da farklı bir yerin olabileceğini düşünüyorum. Tabi üstadlar bu konuda daha net bilgi verebilirler.

Eğer forumunda link paylaşımı (share) yapacaksan en az 5 alternatif link kullanman (imkanın varsa pdf, doc, rar uzantılı tüm paylaşımları sunucundan vermeye çalış), forumuna üye olan kullanıcıların gözünden asla kaçmayacaktır. Forumlar bir parabolün inişte olan bölümünü temsil ediyor son 1.5 yıldır. Artık forumlar bir yerleşim biriminde koskoca alışveriş merkezi (bloglar) varken bakkal dükkanı işletmeye çalışmak gibi bir hal almaya başladı. Bu benzetmeye inşallah gülmezsiniz. Öyle çıktı aklımdan.

Aynen katılıyorum. Yaklaşık 3 yıldır forum işiyle uğraşıyorum. Sormak istediğin birşey olursa pm atman yeterli