Kursa gitmeden ve eğitimin nasıl olduğunu bilmeden bu kadar önyargılı mesaj yazman çok yanlış.Geçen hafta kursa başladım ve hiçte senin anlattığın gibi baştan savma eğitim verilen bir yer değil. Aksine tüm sorunlarınla ilgileniliyor ve proje geliştirerek ilerliyorsun. İlk haftadan insanı zorluyacak dersler vermeye başladılar buda verilen önemi gösteriyor. Özel üniversitelerde para tuzağı o zaman senin mantığınla hareket edersek sonuçta onlarada epey para harcanıyor.
Ne kadar çabalarsan o kadar geri dönüşüm alıyorsun ben 1 haftada ne kadar geliştiğimi biliyorum buda beni memnun ediyor.Bilginiz olmadan bu kadar önyargılı konuşarak insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.Senin dediğin yöntemle birşeyler yapmaya çalışan biriydim zaten ama o şekilde anladımki kendini geliştirmen çok daha zorlaşıyor ve uzun sürede gerçekleşiyor.Ben kimseye herkez kursa gitsin yoksa birşey öğrenemezsiniz demiyorsum eğer gelişiminizin hızlı olmasını istiyorsanız en iyisi bilen birinden yada kurumdan destek almaktır.Sonuçta internette faydalandığınız kaynaklarda bilen kişilerin paylaştığı kaynaklar o yüzden böyle yerler insana hiçbirşey öğretmiyor demek o kişi yada kuruma saygısızlık oluyor.
Birebir eğitim veren kişilerde var bu sitede. Eğitim alan kişilerde var , olumsuz bir yorum yazan görmedim.Demekki faydası oluyormuş. Herşeyin bir bedeli var.
Ben sizin görüşünüze saygılıyım. Bu tür kurslara giden insanları da yadırgamıyorum. Ama gidilmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Sizin fikriniz değişik yönde olabilir. fikrinize saygım var. Dediğiniz gibi bu yerlere gitmedim ama önyargılı da olduğumu düşünmüyorum. İnsan olarak illa bir çobana ihtiyacımız yok. Ben bunu demek istiyorum. Bu tür yerler psikolojik harple kazanıyorlar. Bundan adım gibi eminim. Keza öss ye hazırlık dershaneleri de öyledir. Lisedeyken bu dershanelere deneme sınavlarına girerdim. Ve karşıma kol gibi zor sorular çıkardı. Sonuçta yapamıyorduk ve içimize gereksiz korku giriyordu. Acaba dershaneye kayıt yaptırmalıyım diye. Ben hiç bir dershaneye kayıt yaptırmadan azimle çalışarak İstanbul Üniversitesini kazandım. O deneme sınavlarından sonra o dershanelere kayıt yaptıran 100 lerce öğrenci tanıyorum. Aramızda ki tek fark onlar dershaneye gitti ben gitmedim. Çözdüğümüz sorular aynı, çalıştığımız konular aynı, girdiğimiz sınav aynı. Sınavı kazananlar dershane faktörünü ön plana atıp kazandıklarını düşünüyorlar. Bence bu yanlış. Onlar bu sınava layıkıyla çalıştıkları için sınavı kazandılar. Sonuçta kimse sizin yerinize sınava girmeyecek. E o zaman neden dershaneye gidiyim ki. Ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum.