Ben de birkaç yerde okudum ancak ilk defa burda bunu gördüm. Yani 5 gün okul 2 gün tatil bitecek.. İzlediğim ve okuduğum yerlerde böyle birşey duyup görmedim.Bence siz yanlış anladınız böyle birşey mümkün değil. Bu cumartesi pazar da okul demek. Dolayısıyla bir sürü karışıklık demek. Müdürleri öğretmenleri düşünün. Hangi devlet memuru cumartesi pazar çalışmak ister ki? Sonra sadece onlar da değil bunun kantincisi, hademesi, servisçisi var. Öyle olursa çok şey değişmesi gerekir ve bu çok zor kanımca.
Benim anladığım. Normal yine 5 gün git 2 gün tatil var ancak diyelim 3 ay yaz tatilinden çıktın. 45 gün okula gittin (9 hafta). Daha sonra 1 hafta tatil yaptın. Tekrar 45 gün okula gittin (9 hafta) sonra 2 hafta yarıyıl tatili yaptın. Sonra tekrar 45 gün (9 hafta) tekrar 1 hafta. Tekrar 45 gün (9 hafta) ve en son 3 ay ya da daha kısa yaz tatili.
Edit bir alt mesajda da daha net açıklanmış. Ve bu bence harika bir sistem. Yani her dönem 1er sınav olacaksın ve sınavlardan sonra da 1 hafta dinleneceksin.