Para varsa IPhone al.
5800 için güncelleme yaptınmı. Bende sorun yaşatmıyor. Donma falan olmuyor.
5800 ile Iphone karşılaştırması yapmak çok yararsız. Aynı kulvarın oyuncusu değiller çünkü. Biri müzik üzerine kurulu diğeri daha çok mobilite üzerine.
Güncelleme konusunda bilgi isteyen birkaç arkadaş oldu. Kısa bir anlatım...
Alıntı
Türkiye kodlaması bulunan 5800 xm için yeni yazılım güncellemesi yayınlandı. Güncellemeyi Nokia Software Update yada Telefon üzerinden *#0000# den Güncellemeleri Kont. Et'ten yükleyebilirsiniz. Pc üzerinden yüklemek isterseniz 100 mb gibi bir dosya indiriyor. Telefon üzerinden yaparsanız 6 mb indiriyor ve istediğiniz zamanda kuruyor. Her türlü güncellemede telefonunuzun yedeğini karta almanızı tavsiye ederim. Ayrıca piliniz de full olsun. Ben telefon üzerinden yükledim ve bir sorun çıkmadan güncelledi.
Güncellemeyle ilgili notlarda GPS ön plana çıkıyor. Haritalar uygulaması geliştirilmiş ve Ovi Maps haline gelmiş. GPS algılaması yükseltilmiş. Pil performansı yükseltilmiş. Menüler arası geçiş biraz daha hızlanmış ve RAM ile İşlemci performansı artmış. Bunun dışında pek fazla değişiklik görmedim. Türkçe karakter sorunu devam ediyor ne yazık ki.