şu dikkatimi çekti biraz konu dışı olacak kimse yanlış anlamasın bilge adamın verdigi eğitim sistemin konusunda bir bilgim yok iyi yada kötüdür diyemeyecegim. iyi yada kötü diyebilmek için zaten başka bir yer ile kıyaslamak gerekir neye göre iyi neye göre kötü oldugunu anlyabilmek için. ama dikkatimi çeken konu şu 2 kez uzun zaman aralıklar ile bilge adama kayıt olma kararı vermiştim ne hikmetse ikisindede telefonla aradıgımda şuanda kampanyamız var ve son 1 2 gün demişlerdi. şimdi sende öle yazınca çok şaşırdım yav bu kampanyalar nasıl kampanyalar anlamıyorum ki madem her arayana kampanya yapacaksınız çekin fiyatlarınızı biraz aşağıyada herkez gönül rahatlıgı ile yazılsın. hayır öle fiyat veriyorlarki 2 senelik özel üniversite parası hayır az biraz daha koysak 4 senelik bitirebiliriz.
Bunların hepsi boş bence. Ticari şirketlerde kanpanyalar hiçbir zaman bitmez. Alfabenin 29 harfi gibi kanpamya çeşitleri var anasını satim. Maksat satmak başka bir şey değil. Sonuçta üniversite gibi metod geliştirme mekezi değil. 1-2 bişey öğretir hadi canım der sen eğitimini tamamladın. Yazılım deyince akla çok soyut kavramlar gelir. Anlaşılması uzun süre zordur. Bir çok farkılı bileşeni bilmek zorundasınız. Bunlar da bunu bildikleri için ellerinden geldiğince fiyatları şişiriyorlar. Hepsinden bir kaç parça gösteriyorlar. Ben şahsen bu tür merkezlere gitmeden bu işin öğrenilebileceğini düşünüyorum çünkü kendimden biliyorum. Ben uzun süre php ve Python üzerinde çalışıyorum. Şuana kadar hiçbir kursa gitmedim. Ne öğrendiysem e-booklar,makaleler, süreli bültenler ve tartışma platformların vasıtasıyla öğrendim. Öğrendiğimi de hemen pratiğe dökmeye çalıştım. Bu sayede teori ve pratiğin uyumu sayesinde kısa sürede ilerlemeye başladım. Bu tür yerler para tuzağı arkadaşlar. Psikolojik faktörleri ön plana çıkararak insanları resmen sömürüyorlar. Neymiş efendim C#,.NET,JAVA,PHP zormuş başkasının yardımı olmadan öğrenilemez miş. Bilge adama öyle bir eğitiyor ki seni yazılım canavarı yapıyor. Hikaye başka bir şey değil. Şimdi bazılarımız o zaman üniversiteye de gitmeyelim diyecek. Üniversitenin tanımı ile bu tür dandik ticari şirketlerin tanımı birbirinden farklıdır. Üniversite ticari değildir mal yada bilim satmaz. Mevcut bilimi genişletir, değiştirir yada yeni bir bilim üretir. Ticari şirketler ise adı üstünde ticari şirket var olan bilimi satıyor. E madem bu bilim var ben neden o bilimi gelip senden satın aliyim ki? Bunlar benim fikirlerim katılan da olacaktır katılmayan da. Her iki kanada da teşekkür ediyorum.