TurkALB'ye vermişsiniz gazı adam aşmış kendini.Yunanistan'ın arkasında yaşıyormuş bak sen işe, kardeşim sence Türkiye Yunanistan'ın neresinde? Arada okyanus yok ki.

Neyse şimdi burda uzunca bir tahlil yapıyorum.Kim ne isterse çıkarabilir.

Dünya siyasetinde, işler sanıldığı kadar kolay yürümüyor.Hani liselerde vardırya, biriyle kavga edersiniz, onlarca dert açılır başınıza eğer çevresi olmayan biriyseniz.İşte Tükiye'yi o çevresi olmayan kişiye, Yunanistan'ı çevresi olan şımarık kişiye benzetebilirsiniz.Arada ne zaman bir sürtüşme olsa Yunanistan kişisinin çevresi size dokundurur.

Neyse benzetmeleri geçelimde tarihe bakalım biraz.

Bir savaş çıktığında Türkiye'li olacak müslüman devletlere bir göz atıyoruz.Pardon atamıyoruz çünkü böyle bir devlet yok.Suudi Arabistan mı? En son hatırladığım kadarıyla Irak'lı müslüman dostlarını vuran ABD uçaklarına hava sahalarını kullanma ve ikmal-bakım imkanlarını sonuna kadar vermiştir.Keza Filistinli can dostlarımız müslüman kardeşlerimiz, Türkiye'nin Kıbrıs'ta işgalci olduğunu hemencecik kabul etmişlerdir.Suriye'li müslüman dostlarımız Öcalan'ı uzun zaman boyunca kırmızı pasaport ile misafir edebilebilmişlerdir.İran'lı müslüman dostlarımızın tarih boyu bize attıkları kazıkları saymaya dahi gerek yoktur, zira sayarsak ben yazmaktan siz okumaktan bıkabilirsiniz.Mısırlı müslüman kardeşlerimiz yıllardır müslüman arapların can düşmanı İsrail'in kankası konumundan nedense çıkmamaktadır.

Birisi Avrupa mı dedi? Avrupa'yı bir aile gibi düşünün, kendi içlerinde kavga ederler ancak dışarıdan bir müdahale olduğunda top yekün adamın üstüne yürüyebilirler.Türkiye şuan istikrarlı bir askeri/siyasi politika ile Dünya üzerinde ki tüm ülkeler ile başabaş mücadele edebilir, ancak böyle birşeyin bu çıkarcı toplum üzerinde gerçekleşmesi bence bu eğitim sistemi ile mümkün değildir.

Teknolojik olarak, Türkiye %51 oranında yerlidir rakamlara göre.Teferruatı bilmiyorum.MSB bu yerlilik payına TAI tesislerinde vidalarını taktığı F-16'ları katıyormuyudur, katmıyormudur.Yunanistan'ın askeri durumu gerçekten içler acısıdır.Doğu ve batı sistemlerini senkronize olarak çalıştırmak her ordunun harcı değildir.Bakım, eğitim giderleri çoğu zaman sistem maliyetinin önüne geçmektedir.

Türkiye ile artan mücadelede mali yönden çok büyük yara alan Yunanistan şu günlerde tarafsız bir tampon bölge oluşturma çabasında.Sanal savaş yapılmayacak askerden arındırılmış bir bölge.Türkiye ne kadar belli etmesede bu mücadeleden büyük ekonomik darbe yemektedir.Hakkımız olan adaları almak parayla ölçülebilir mi? Tabiki ölçülemez, o yüzden Türkiye, bu anlaşmayı yapmamalı, aksine uçuşları 1,25-1,5 katına kadar arttırmalıdır.

Eksik gedik varsa yazarım daha.

Ayrıca TürkALB beyefendi, ben sizin tarih öğretmeninize selamda gönderemiyorum çünkü varlığından şüpheliyim.Varmı ?