@akay, teşekkür ederim. fena olmadı.

@gssmartboy,

Şimdi sistemde kayıtlı site sayısı az. eğer ki kullanıcılar sitelerini eklemezse backlink projesi işe yaramaz.

Size şöyle bir örnek veriyim. mesela maç özetleri ile ilgili bir siteniz var ve kaydettiniz. aynı içerikli bir site bana ve bir diğeride akay'a ait.

kendimce yazdığım algoritmaya göre sistemde kayıtlı bilgilere göre alternatifler listelenir.

siz bana, ben size link veremem. siz bana, ben akaya, akay size link verebilir.

Dediğim gibi, sistemdeki site sayısı artarsa tutar bu proje. yoksa web master araçları kullanılabilir.

Sistemde onaylanmış sitelerin günlük alexaları tutuluyor. Eğer PR değiştiyse bu da kayıt altına alınıyor. yani sitenizin sayısal geçmişi kaydedilecek. waybackmachinedeki gibi sitelerin aylık içeriklerini de kaydedebilirim. böyle birşey sanırım güzel olur.

Esasen benim ilk düşüncem sitelere ait javascript kodu vermekti, böylece kullanıcılar hiç uğraşmadan kodları alabilecekti fakat bundan sunucu gereksinimleri ve kullanıcı tepkileri olabileceğinden kaldırdım.

Şu sıralar sertifika sınavları ve okulla meşgul olduğumdan sadece günlük güncellemeleri yapıyorum. Eklenecek web master araçları listesi çıkarttım. en kısa zamanda güzel bir şekilde kodlayıp siteye eklerim.

umarım işe yarar.