Adsense dahil tık başı çalıştığınız sürece bu böyle olmaya devam edecek çok küçük istisnalar dışında.
Çünkü Türkiye'de reklam veren az. Sadece bir kaç sektörde yoğunlaşmış reklamverenler. Büyük reklamverenlerden bahsetmiyorum onlar zaten PPC modelini kullanmazlar. Önemli olan sadece internet üzerinden kazanç sağlayan firmaların gelişmesidir.
Eğer rekabet yok ise ben reklamveren olarak neden 0.01den yüksek verip maliyetimi arttırayım? Google 0.01 alıyorken sana $1 mi versin?
Allah aşkına bir sitelerinize bakın, sizler $0.1 filan istiyorsunuz heralde, bir bakın siz bu sitelerden gelecek 10 kişiye $1 verir misiniz? Yani ne hedefi belli, ne ne aradığı belli.. Bu doğal yani, olması gereken.
Artık adsense ile esrarlanmış beyinlerin affiliate denen deryanın farkına varması gerekiyor, bunun için de bu sektörün Türkiye'de hızla gelişmesi gerekiyor. Affiliate marketing'e ilk başladığım 2 haftada 2 yıl boyunca adsense'tan kazanmış olduğum paradan fazla kazandım. Tamam herkes için bu kadar kolay olmuyor ama neden hedefsiz ziyaretçi yığınlarıyla uğraşmak yerine hedefli işe yarar ziyaretçileri toplayıp bunlara size ait olmayan ürünleri satıp komisyon kazanmıyorsunuz? Şaşıyorum ya bıkmadınız mı $0.01lerden