Merhabalar, umarım şu konuda bana yardımcı olabilecek birisi çıkabilir.

Çok kısa şekilde derdimi anlatiyim. Sitemde url-rewrite kullandım. Önceden server'ım IIS7 idi, url-rewrite eklentisi kuruluydu ve kuralları oradan yaratmıştım.

Şimdi sitemi yeni bir server'a taşıyorum ve IIS6 var burada.. Bir arkadaşım Helicon isapi rewrite kur dedi ve ortadan kayboldu Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi? Ayrıca olayı öğrenmekde istiyorum, bir bilirkişi varsa teknik olarak da ne olup ne bitiyor anlatabilir mi? Ben sorularımı özetliyim:

1 - IIS7'de ben kuralları görsel olarak panelden yaratmıştım regular expression ile. Şimdi bakıyorum web.config'de kurallar gözüküyor. <rewrite> <rule> tarzında taglar içine yazılmışlar. Mesela ilerde IIS7 olan bir servera tekrar geçsem, onları eklemem yeterli olur mu? Yoksa url-rewrite eklentisi kurulu olmalı mı IIS7'nin üzerine? Yani eklenti sadece kolay yazım mı sağlıyor? Kurallar web.config'de olduğu anda IIS7'de direk çalışır mı?

2 - IIS7 olmadığı ortamda ben bu kuralları nasıl kullanacağım? C# biliyorum, asp.net ile de aram iyi, fakat burda zorlandım. IIS6'da neden bu kadar zor oluyor? Aynı regular expression'ları kullanarak sitemi canlandırmak istiyorum. Bu konuda bana birileri yardımcı olabilirse çok ama çok sevinirim.

msn adresim : ben@melihkoray.com

Şimdiden teşekkür ederim