Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Hani yanınızdakinin age of oynamasını küçük görüp hazır script aradığınız günleri hatırlıyormusunuz?
Hani milletin okula gidip sizin 7 saat internet cafede otdurdugunuz günleri.
Eli yüzü düzgün bir tasarım ile script bulduğunuz günün en güzel gün olduğunu hatırlıyormusunuz?
Defterlerinizi hatırlıyormusunuz peki? Site şablonları ile dolu defterlerinizi
Peki Php öğrenmeye başlıcam diyip bir türli başlayamadığınız günleri
Hani posta kutusunda Google yazan zarfı ilk açtığınız günü hatırlıyormusunuz ve onu halen sakladığınızı
Hani R10'da dakika başı yeni mesajları refresh yaptığınız günleri hatırlıyormusunuz?
Hani ilk kazandığınız paranın 3 gün içinde bittiğini hatırlıyormusunuz?
ilk site satın aldığınızda sanki bir işyeri satın almış olmanın verdiği gururu hatırlıyormusunuz. Çıkardığınız kar/zarar grafiğini hatırlıyormusunuz
Sanki başka bir iş yokmuş gibi r10 da siyasi bir tartışmaya girip de laf dalaşı yaptığınızı hatırlıyormusunuz
Mert abi PR'yi 7 yapmış, olum istesek biz de yaparız'ları hatırlıyormusunuz
Sitenizin mahkeme tarafından engellenmiş olduğunu görüp evlat acısını hissettiğinizi hatırlıyormusunuz
Herkesin kız peşinde koştuğu zamanlar da Post kastığınızı hatırlıyormusunuz
Peki ayın 28inin gelmesi için sabırsızlandığınızı hatırlıyormusunuz?
Hepimizin seo olduğu günleri hatırlıyormusunuz?
Mp3 sitesi açıp kapanacağını bile bile para kazanmak için azmettiğiniz günleri hatırlıyormusunuz?
.
.
.
...
Ben bir programcıyım. C# uygulamaları geliştirmekle meşgulum. Şu anda cebimde beş para yok. Eskisi gibi kafam projelerle dolu değil. Eskisi gibi hevesli de değilim açıkcası. Eskiden Html bilmeden kazandığım dolarlar geliyor aklıma ve insan ister istemez hüzünleniyor durduk yerde. Üniversiteye gittim ve ben artık proje insanı değil, işçiyim. Bilgisayar mühendisliğini bitirmiş bir işçi, hepsi bu...
Ve ben o küçük dolar milyarderine dair her şeyi hatırlıyorum....
Not : Yazıyı tekrar okuyunca sanki sizi üniversiteden soğutuyormuşum gibi geldi. Amacım bu değildi, ama üniversitenin amacı bu...Heyecanı ve özgürlüğünüzü öldürüp sizi işçi yapmak....
Not 2 : Aslında bu yazıyı buraya yazmak biraz saçma oldu. R10 mezunları diye bir site olsa oraya yazardım. Çünki çoğunuzun hatırlamasına gerek yok çünki halen uğraşmaktasınız : )