Provakasyon demişsiniz de olayı yapan 3-5 kişi değil. Sahaya 40 kişi giriyor. Yada şöyle diyelim neden Diyarbakır? Doğunun bir diğer süper lig temsilcisi Gaziantep. Onun maçlarında niye olmuyor bu tarz olaylar. Madem suçu başkalarına atacaksınız o zaman neden göz ardı ediyorsunuz diye insan kendisine sormak zorundadır. Bu olaylardan tüm Diyarbakır halkı suçlanmıyor kimseninde buna hakkı yok. Ama isteseler bunun önüne geçemezlermi? Tribün liderleri yokmu? Bir kişi taş attı diye yada bir kişi sahaya indi diye tüm stad ona uymak zorundamı?
Madem suçlanmak istemiyorsun çıkacak 5 tribün lideri farklı noktaları koordine edecek. Olay çıkartanları dışarı atacak.
Ben burda bu yazıyı gönül bağı olduğum klubü övmek için yazmıyorum. Ama bir Ksk maçında tüm stad marş söylerken arada birinin kılçık olması olay çıkartmaya meğilli olması gözüktüğü an herkesce dışlanır hatta staddan zorla çıkartılır. Çünkü buna hakkı yok. Bu davranış tüm klübler de de uygulanıyor diye düşünüyorum. Dünyada gelmiş geçmiş en kalabalık 2.lig maçı olan ve Guinness rekorlar kitabına giren Ksk-Göztepe maçları bile artık böyle olaylara sahne olmuyor.
Ben artık haberlerde tribün terörü görmek istemiyorum. (Buna herkes katılmak zorunda değildir) Bu hareketi sadece Diyarbakır yaptığı için değil bir Bursasporda yapsa, bir Hacettepede yapsa bir Denizlispor'da yapsa söylerim. Sarı-Kırmızı-Yeşil-Mavi renk ayrımı yapmam. Çünkü gerçekten stadlarda söylenen küfürlerden çıkan olaylardan bunaldık. Kanayan yaramızı onaracağımıza bu yarayı deşiyoruz. Şu durumda Diyarbakır spor'un bank asya'ya düşürülmesinin en doğru karar olacağı düşüncesindeyim. (Herkes katılmak zorunda da değil bu benim kendi fikrimdir)