djhayal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar ben kaç yıldır bir sürü site yaptım hitte elde ettim ama pr olayında nedense başarısızım en fazla pr3 pr4 görebildim ama şuan 20k sitelerim bile pr0 bana harbi harbi taktik verebilecek arkadaş varmı ? varsa nedir bu işin sırrı yarından itibaren birşeyler yapsam pr2 pr3 belkide pr4 yapabilecegim yöntemler varsa paylaşırsanız çok sevinirim teşekkürler
Hocam pr almak için 2 sır var, birincisi PRsi iyi olan sitelerden back link almak, PR3-4-5 ve üzeri sitelerden. 2.si ise kopyala yapıştır olmayan sadece senin elinden yazılmış yazı yazmak. Başka birşeye gerek yok.

Mesela web siteni dmoz'a ekletirsen garanti pr2 alırsın. Bir pr güncellemesi sürecinde de biraz özgün yazı yazarsan örneğin blog yazıyorsan bir günde bir iki günde bir özgün yazı eklediğin takdirde yazıların 50-60 civarına ulaşırsa 2 yada 3 ay içerisinde + pr2de oradan gelir. en az pr3 olursun normal bir ihtimalde pr4 olursun. ondan sonrası ise back link kasmaktan geçer.

Onuda sadece senin konunda olan sitelerden almalısın. futbol üzerine ise siten yine futbol üzerine prsi 3 ve üzeri sitelerden bir kaç tane back link al, 5 linkten fazla olsun ama. Bir sonraki güncellemede pr5 olabilirsin. Tabi bu süre içinde özgün yazılara devam ediceksin.

Pr5 üzerine çıkmakta tamamen back link olayı. Çok sağlam sitelerden en az pr6 ve üzeri sitelerden epeyi backlink alman lazım. Zaten pr5 üzerine çıkan kişisel site iyi başarı elde etmiştir. Pr6 olmak ise tam bir başarı kişisel bir site için. Bunu genelde webrazzi gibi, techcrunch gibi her türlü insandan kişilerin takip ettiği siteler başarabilir. Onlar ise bir yazı yayınladığında herkez bahseder derki işte şöyle bir olay olmuş hemen link verirler işte webrazzide böyle gördüm diye. Böylelikle binlerce back link sahibi olursun. Buda pr'nin 6 ve üzerine çıkmanı sağlar. Ama oldukça zor tabi.

Önemli bir nokta daha. Asla ve asla düz link değişimi yapma. Aslında çaprazıda pek yapma derim. Eğer biraz pr sahibi olursan ve link değişimi ve link satımına geçersen bir sonraki güncellemede hüsrana uğrayabilirsin. Sitenden link vermek çok riskli bir olay.