Babam bana ilk bilgisayarı 2000 yılında almıştı. O zamanki bilgisayarımın özellikleri yanlış hatırlamıyorsam: 8 Gb harddisk, 8 mb ekran kartı, 128 mb ram idi.

Ben Windows 98 'in o MSDOS 'dan yeni kopmuş havasına bayılıyorum. Windows 98 bana hep küçüklüğümü hatırlatır, ilk bilgisayarımın miss gibi yeni pilastik kokusunu daha dün gibi hatırlıyorum .

Yaklaşık her 2 haftada bir bilgisayara virüs bulaşır çökerdi windows 98. Ve bilgisayarın kasasını kucağıma alarak ben önde babam arkada azarıda yiyerek bilgisayarcıya giderdik . Bilgisayarcı bi güzel format atar verirdi geri ..

O zamanlar babam oyun dergilerinin dağıttığı demo oyun cd lerinden getirirdi. Ben demonun ne olduğunu bile bilmeden takar Cd 'yi cd 'de ne var ne yoksa hepsini kurardım bilgisayara .

O zamanlar hala oğlu (benden yaklaşık 8 yaş büyük) çok iyi bilirdi bilgisayarı. Hep Chip dergisi okurdu. O zamanlar Chip dergisi kitap gibi çıkardı kapkalın, şimdiki chip dergisinin kalınlığı eskisinin çeyreği kadar anca eder.

Off be o yılların amatör oyunlarını, antika windows 98 işletim sistemini, hatta o zamanların bilgisayarı anında çökerten virüslerini, bilgisayarımın insanı deli eden yavaşlığını çok özlemişim.

Ayrıca internete 'de GPS ile bağlanırdık , internete bağlanma maceramız tam bir komediydi ya . GPS destekli telefonları bilgisayara bağlar öyle bağlanırdık internete, ve o zamanda şimdiki gibi GPS çok pahalıydı. Bir siteyi 5-10 dakika da anca açıyordu. Babam internete geç bağlanıyor diye kaç kere mouse paramparça ettiğini bilirim .. Heyyt be ne günlerdi..

Ayrıca hotmail 'in 2 mb lık kapasitesini, süperonline daki tetris oyununu babamdan gizlice internete sızarak oynadığım günleri hiç unutmayacağım . ( İnternet bahalı olduğundan bitek babam giriyodu internete , bizim girmemize izin vermiyodu ) .

Evet sizlerden bilgisayar dünyasından özlem duyduğunuz veya anmak istediğiniz olayları yazın hep beraber tebessüm ederek hatırlayalım eski günleri..