Sırasıyla sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
1. Transfer şifresini, transfer yapacağınız firma isteyecek. Oraya gireceksiniz. Ayrıca taşıma yapabilmeniz için domainizin kilidi açık olması gerekiyor. Bunu da domain panelinizden ayarlayabiliyorsunuz.
2. Transfer süresi 60 günden az kaldığında bazı sorunlar çıkabiliyor. Nedeni transfer süresi bazen gecikebiliyor. Bu süreç içerisinde de siz domaininizi yenilemediğiniz için düşebiliyor. İlk 60 gün kuralı ise tüm firmalarda geçerlidir.
3. Domain ilk 60 gününden sonra taşınırken transfer ücreti alınır. Bu ücret 1 yıl daha uzatma olarak yansıtılır. Ama eski sürenin üzerine eklenmez. Domaini yeni reglemiş gibi yani 1 yıllık domain alınmış gibi olur.
Sonuç olarak bu kurallar sadece IHS'de değil tüm firmalarda değildir. Kimisinde sadece biraz gün farkı vardır. O gün farkı ise aslında firmaya göre değişmez. Yani 60 gün değilde 20 gün kala transfer süresi verirler. Ama o süre içerisinde taşınma olmazsa sizin için sıkıntı olur. IHS daha garantili olsun diye 60 gün kala diyor. Ama ben 60 günden daha az kala domain taşıması yaptım, sorun çıkmadı.
IHS, domain konusunda hiç bir şikayetini görmediğim bir firmadır. Ben IHS hakkında domain şikayeti görmedim şahsen. Ama hostingini kullanmadım hiç o yüzden yorum yapamam. Size önerim isimtescil'e taşımayın domaininizi =) Neden diye sorarsanız forumda arama yapın anlarsınız.
Kolay gelsin.