Merhaba Sevgili Arkadaşlar,

İHS ' den henüz yeni ( 3 gün önce ) aldığım domaini domain ticareti çerçevesinde anlaştığımız arkadaşa transfer etmek istiyorum. Bu benim ilk domain transferim olucak. İHS' den sahip olduğum bir domaini başka bir firmaya nasıl transfer edebilirim ? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.. Bu konuyu sizlere danışmadan önce İHS çalışanlarına danıştım. Şu şekilde cevaplar verdiler :

Merhaba,

Alan adı transfer işlemini gerçekleştirebilmeniz için alan adınıza ait transfer şifresi gerekmektedir.

Tranfsfer şifrenize aşağıdaki adımları takip ederek erişebilirsiniz.

E-destek.com >> Ürün Yönetimi >> Tescil Ürünlerim >> yaraticihanim.com >> Yönet >> Alan Adı Transfer Şifresi

Alan adınızın tescil başlangıç tarihinden itibaren ilk 60 gün ve tescil bitiş tarihine 60 gün kala transfer işlemi gerçekleştirilememektedir.

Transfer işlemi ile birlikte alan adınızın sonlanma tarihini + 1 yıl uzatılmış olacaktır.

Şimdi bu açıklamayı incelediğimde anlamadığım, kafama takılan birtakım sorular mevcut :

1) Alan adıma ait transfer şifresini alıcam. Sonrasında o şifreyi nerde ve nasıl kullanıcam ?

2) Yeni tescil ettirdiğim alan adını transfer edebilmek için 60 gün beklemeniz gerekiyor demiş. Bu çok saçma geldi bana. Ne yani yeni aldığımız alan adını domain ticaretinde kullanamayacakmıyız ? Bunun için 2 ay beklememizmi gerekiyor.

3) Ayrıca alan adını domain ticareti esnasında arkadaşa devrederken 1 yıl daha uzatarak 1 yıllık uzatma ücreti alıyorlarmış. Bu da son derece saçma geldi.

İHS' ye olan kızgınlığım " www.yaraticihanim.com " adlı sitemin 5 gün kapalı kalmasına sebebiyet vererek beni mağdur duruma düşürmeleri arttırmıştı. Domain transfer ile ilgili bu kriterleri de okuduktan sonra İHS 'ye olan isyanım tavan yapmış durumda..

TECRÜBELİ ARKADAŞLARIN ÖNERİ VE FİKİRLERİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM..