Dikkatimi ceken su herkez yukledigi programlardan supheleniyor bir cogunuz hakli ve olabilicek seyler soyliyorsunuz ama bende sunu soliyim.
Ben bir pc teknisyeniyim ortalama 10 senedir kendi isyerim var vs. ben bilgisayarima ortalama 15 gundur hicbirsey yuklemedim. bugun pc de film izlerken bi ara ihtiyac molasi veriyim dedim lavobaya gittim dondum baktim norton yuklediniz vs noluyor dedim ilk basta bende sizler gibi virus gibi birseyler sandim baktim imzasi vs hepsi var hepimizin basina gelen standart seyler anlama durumlari filan
Su an dusunuyorumda bu durum yuzunden nortonun kesinlikle ceza almasi lazim
1. kurulum icin bana hicbirsey sorulmuyor
2. kullanim kosullari anlasma vs onayi olmadan direk kuruluyor.
3. hepimizin suphe ettigi gibi belki farkinda olmadan java flash adobe urunleri yuklerken aldik diyelim nasilgi google tolbar kurmak icin onay izin istiyorsa bundada istemesi gerektigini dusunuyorum hepimizinde boyle birseyi farketmemis olmasi baya enterasan.
4. norton daha once piyasaya virus yaydigi icin ceza almis bir firma ve buyuk olasilikla yine kendi yaptigi bir trojen kullandigini dusunuyorum. Zira zararsiz bile olsa kisiye sorulmadan onay alinmadan sahsi kullandigi bir pc ye otomatik bir program yuklemesi kisinin sahsi haklarina tecavuzden baska birsey degildir ve bir sonraki gun yeniden kurulum yapilmasi gibi gorev zamanlayan yazilimlar zararsizda olsa trojen olarak nitelendirilir umarim norton guzel bir ceza yer bu sepepden
Sahsen norton gibi dandik bir programi hayatta bilgisayarima kurmam hatta hicbir musterimede kurdurmadim simdiye kadar
nese gecenin 3.5 olmus uykusuzluk vs derken kendimi zorlamiyayim