yaslam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
enginberk bende ilk zamanlar USB den görüntü ve ses aktarilmaz diye düsünenlerdendim.

Hatta bilgilerime dayanarak cok fazla dedim ki olmaz hayir yapiyorum diyenlere.


Sonra bir gün elimde birtane sony marka kamera aldim. Kameradaki görüntüyü bilgisayarima USB yardimi ile aktarabiliyordum.


Yani USB bana ses ve görüntü tasima islemi yapmisti. Eger bunu kameradan aliyorsa kamerayada geri verir usb önemli olan program iyi olmasi.


Bu kablo calisabilir.Sonucta nasil webcamda usbden görüntü aktariliyor. USBden sesde aktariliyor. Yani oluyor olmuyor diye birsey yok calisir.
Hocam sony kameralarda belli bir entegre kart var onun üzerinden görünü çıktısı verir. Verdiğiniz bu örnek çok yanlış. Ama herhangi bir bilgisayarda sadece usb üzerinden görünüt çıkışı vermek kadar saçma bir şey olamaz. Çünkü görünütüyü oluşturan birim ekran kartı ise, tv ye görüntüyü de ekran kartı verir. Eğer sadece usb bu işi halledebilseydi, bilgisayarlara ekran kartı takmazdık. Usb üzerinden görüntü alır en süper oyunları bile oynardık.
Ayrıca webcam örneği de garip. Çünkü webcam de görüntüyü dışarı vermez. Capture özellikli kullanır. Yani görüntüyü dönüştürücü donanım web cam içindedir. Aynı şekilde capture kartlar da usb üzerinden görüntü alabilir. Onlarda da kendi üzerlerindedir bu donanım. Bu dönüşümü sağlar. Ama Direk usb üzerinden herhangi başka donanım olmadan tv ye görüntü aktarımı imkansızdır.