Aslında bu dersleri, kişisel domainimi alarak yayınlayacaktım ama hem vaktimin fazla olmaması, hemde blog kirliliği yaratmamak için vazgeçtim.Okulda VB.NET gördüğümüz için bende öğrenirken öğretmek ilkesini benimsediğimden dolayı okulda gördüklerimi haftalık olarak burada yazmaya karar verdim.İnşallah sürekli olarak yazabilirim ve sizlerde bu yazılarımdan faydalanabilirsiniz.Okulda hocanın not tutturduğu konuları tek tek burada sizlerle paylaşacağım.
DEĞİŞKENLER
Program içerisinde bazı verileri geçici olarak saklamak amacıyla kullanılan, hafızada ayrılan bölgelere denir.Bu bölgeler, kullanıcıdan işlenecek olan veriyi, işlem sırasında meydana gelebilecek değerleri veya işlem sonucunda ortaya çıkan değerleri saklamak amacıyla kullanılır.
Değişken tanımlamak için Dim anahtar sözcüğünü kullanırız.
Dim DeğişkenAdı As VeriTürü
örnek verecek olursak; dim r10net as string
bu örneği incelersek, r10net değişken adı string ise değişken türüdür.
*Boşluk, soru işareti, nokta, noktalı virgül, çift tırnak, tek tırnak, aritmetik operatörler, karşılaştırma operatörleri ve atama operatörleri ile parantezler kullanılmaz.
*Sayı ile başlamaz.
*VB.NET dilinde tanımlı anahtar kelimeler kullanılmaz.
*Dim DeğişkenAdı As VeriTürü kuralına uyulmalıdır.
*Değişkenlerde Türkçe karakter kullanılmaz.
*Birden çok değişken virgül ile tanımlanır.
Ör:// dim sayi1, sayi2 as integer
SABİT NEDİR ?
Sürekli aynı değeri tutan bir değişkendir.Uygulama boyunca değişmeyecek değerler sabitlere atanarak kullanılabilir.
Ör://Const PI As Double = 3.14
ilk yazı olarak bu kadarını uygun görüyorum.diğer yazımda operatörler, karar yapıları ve döngülerden bahsedeceğim.