Merhaba,
Dün akşam toplantı yapıldı bu sistemi kuran firmanın yetkilisi geldi, Öncelikle binaya bir tane kurumsal hat bağlatılmış vergi dairesine falan kayıt yaptırılmış, daha sonra binanın elektrik hattına ttnetten alınan internet sinyali verilmiş aşağıdaki cihaz ile dairelerden elektrik pirizinden bağlantı sağlanıyor
Özellikle 3 sefer sormama rağmen gelen teknik personel her bilgisayarın ayrı ipsi olur dedi tek ip ile çıkış olmuyor dedi ama diğer konuştuğum bilgisayarcılar bunun mümkün olmayacağını söylüyorlar halen çözemedim yani dna arkadaşın dediği gibi bunu manuel olarak test edeceğim modemlerin siparişi verildi gelince bunu yine burdan bildireceğim.
Ayrı bir konu daha var adam tamamen ticari bir şekilde modemleri benden alacaksınız diye ısrar ediyor ve fiyatıda 260 kablolu 360 kablosuz gibi başka yerlerden baktığımda modem fiyatları 60-150 arası modemi başka yerden alsak kullanamazmıyız dedim sordum hayır dedi macşifre koyduk o şifreyide vermeyiz diyor.
Sonuc olarak şunu diyebiliriz şuan 2mb bağlatmışlar ama bunu 8 mb lık bağlantıya çevireceklermiş bina için gerçekten çok ucuz bir bağlantı bir de ip işini çözersek internet masrafı ayık 5 tl yi geçmeyecek
Not : Bir tane modem getirilmiş test etmek için onu aldım evdeki üçlü pirize taktım modemden söktüğüm kabloyuda buna taktım sorunsuz bir şekilde internete bağlandım ve hızıda şuan kulandığım hızdan biraz daha iyi gibi geldi bilginize