Mavili adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimisi eleştirmiş, kimisi iyi niyetiyle iyi dileklerde bulunmuş, kimi arkadaşlarımızda para vermiş, destek olmuş.

Kimse çok detaya girerek sizi eleştirmemiş, sanırım tepki almaktan korkmuş bazı arkadaşlar. Ancak, siz tepki almaktan korkmadan bu konuyu açıyorsanız, alacağınız tepkileride göz önüne almış olmalısınız.

Ben evleneli henüz 5 ay oldu. Bu işin ne kadar zor olduğunuda biliyorum. Şu forumda çok samimi arkadaşlarım vardır, düğünümü yaparken bir tanesinden borç bile aldım hatta. Parasını hiç kullanmadım, ne olur ne olmaz diye kenarda tuttum. Düğünden sonra da iade ettim. Forumda konu açtım ama, arkadaşlarımı düğünüme davet etmek için konu açtım. Para toplamak için değil!

İnsanlar ne kadar samimi olursalar olsunlar, ne kadar r10 için aile terimi kullanılsa da, bu tür konuların açılmasına kesinlikle karşıyım. İşiniz görüldükten sonra bu konuyu sildirecekmisiniz acaba çok merak ediyorum. Kusura bakmayında, insan utanır yarın bir gün eşim bu konuyu görürse ne düşünür diye.

Evlilik öyle kolay iş değil. Alman hükümeti para versin, biraz r10'dan toplarım, biraz ondan biraz bundan derken fena şekilde taklaya gelir batarsınız. O zaman evliliğinizinde, ailenizinde bir anlamı kalmaz. Bu arada aileniz sizi neye dayanarak evlendiriyor anlamış değilim. Biliyorlar mı forumda para yardımı almak için konu açtığınızı ?

Parası olmayan evlenmesin demiyorum. Ama "yardım", "destek" adı altında sağdan soldan para toplayıp düğün yapmasını da önermiyorum. Yarın eşiniz eve geldiğinde işler çok çok değişecek. Yarın öbür gün eşinizin, çocuklarınızın ihtiyaçları olacak. Alman hükümeti es kaza sizi kapının önüne koyarsa ne yapacaksınız ?

Benimde yurt dışında kuzenlerim var, Almanya'da. Evli değiller, hepsinin işleri var çalışıyorlar. Siz neden çalışmıyorsunuz ? Böyle hazıra alışmayın. Size para gönderip yardım ettiğini düşünen arkadaşlarda aslında size kötülük yapıyorlar, tembelliğe alıştırıyorlar haberleri yok.

Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.
Her harfine KATILIYORUM...