Dogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"F"nin neresi Türkçe'ye daha yatkın onu anlamadım? O zaman "A" klavye yapsınlar klavye A,B,C diye gitsin al sana ALFABE klavyesi, millette bir saat tuş aramasın (klavye kullanmayı bilmeyenler) Ayrıca okullarda da "F" klavye var, bütün öğrenciler şikayetçi durumdan.

Eskiler daktilodan ötürü "F" klavyeye yatkın ve o eski kafalarını empoze etmeye çalışıyorlar bana kalırsa. Yoksa Türkçeyi çok düşündüklerini düşünmüyorum. (Bkz. Eğitim Camiası)
Eski daktilolar evet F klavyedir. Ancak elektronik daktilolar, teleks ve teleteksler gibi ofis araçlarını da kullandı bu bahsettiğin insanlar. Tüm bu ofis araçları içerisinde klavyesi F den başka olamayan daktiloydu sadece. Teleks ve teleteks de klavyeleri olan ofis araçlarıydı ve bunları Q olarak kullanan kesim vardı. bilmeden konuşmayalım.

not: uzun süre klavye kullanmayan insanların serçe, yüzük ve orta parmak kaslarında kullanışsızlık geliştiğinden işarat ve baş parmakların daha kolay erişebilmesini sağlayan, türkçe de çok kullanılan harfleri bu şekilde klavyede dizilmiş olan F klavye kimi insanlara daha kolay gelir. Olay bundan ibaret, veya uzun sire F ile yazmıştır.