Arkadaşlar, bu sorunun çözümü browser ya da browserlar üzerine yüklenmiş olan eklenti (plug-in)ler olduğunu sanmıyorum.

Bence bu iyiden iyiye analiz edilmesi gereken bir konu.

Öncelikle tüm sitelere normal bir şekilde eriştiğinizi ve sadece kendi sunucunuzda bulunan sitelere erişemediğinizi varsayıyorum. Sadece 1 siteniz var ise aynı sunucuda barındırılan başka site isimlerini de öğrenmeli ve sizin sitenize erişemediğinizde o sitelere erişip erişemediğinizi denetlemelisiniz.

Eğer böyle ise;

1. Sunucunuz VPS, Dedicated, Co-Location ya da kendi sunucunuz ise, sunucunuzu restart edin. Sunucu restart edildiğinde sorun çözülüyorsa, sorun sunucunuzda yazılımsal ya da donanımsal sorun olabilir, buna (ayrı bir başlık altında) eğilmek gerekir.

2. Eğer internet bağlantızda ya da bağlı bulunduğunuz servis sağlayıcı (Örn: Telekom'un size en yakın dağıtım merkezi) O ara ulaşmak istediğiniz server'a ulaşamıyordur. Nihayetinde DNS çözümleme işinizi bu servis sağlayıcılara bıraktıysanız o da DNS 'i çözümleyemedi ise bu hatayı almanıza sebep olabilir. Ancak bu sorun sürekli tekrar ediyor ise, servis sağlayıcınızın neden bu ip'yi ara ara unutmuş olabileceğini düşünmek ve 1. şıkka geri dönmek gerekir.

Gibi aklıma gelenler bunlar..