Merhabalar. Wordpress detaylı kurulum rehberi ile sizlerleyiz. Kurulumu her ne kadar kolay olsada zorluk çekenler veya bu işe yeni başlayanlar için böyle bir anlatım yapmaya karar verdim. Unutmadan yazıyı sitelerinizde veya bloglarınızda istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Tabi kaynağınıda belirtirseniz emeğe saygı göstermiş olursunuz. Yararlı olması dileğiyle...
1)İlk olarak
buradan en güncel wordpress sürümünü indiriyoruz.
2)İndirdiğimiz zipli dosyayı klasöre çıkartıyoruz.
3)Wordpress klasörünün içindekileri ftp programı ile hostumuzun ana dizinine(public_html, htcdocs vs. adlarla olabilir) sürükle bırak yöntemiyle bırakıyoruz.
4) Dosyaların aktarımı bittikten sonra sitemize giriyoruz.
www.siteadresimiz.com eğer ftpden ayrı bir dizine attıysanız
www.siteadresimiz.com/blog şeklinde giriş yapıyoruz. Ve karşımıza şu ekran çıkıyor eğer çıkmazsa adresi
www.siteadresimiz.com/wp-admin/install.php şeklinde düzenliyoruz.
5) Bu adımda Konfigürasyon dosyasını yarat diyerek devam ediyoruz. Ve karşımıza yeni bir ekran çıkıyor.
6) Burdada devam edebiliriz! diyoruz

Ve bilgi girme ekranı çıkıyor.
7)Hostumuzla ilgili gerekli bilgileri giriyoruz. Bilgileri kontrol ettikten sonra Gönder diyoruz. Eğer bilgileri doğruysa bu ekran karşımıza çıkıyor.
8) Şimdi Kuruluma başlayabiliriz diyoruz. Ve karşımıza yeni bir ekran daha çıkıyor.
9)Bilgileri kendimize göre giriyoruz. Ve Wordpress'i Kur diyoruz.
10) Karşımıza bu ekran çıkıyor. Parolamızı not ettikten sonra Giriş diyoruz.
11) Buradada az önceki sayfada çıkan bilgileri giriyoruz ve Giriş diyoruz.
Aslında anlatım burda biter ama ben ek bir işlem daha yaptıracağım.
12) Giriş dedikten sonra bizi yönetim sayfasına götürüyor. Burada okla gösterdiğim yere tıklıyoruz.
13) Okla gösterdiğim yere tıklayınca profil sayfasına geliyoruz.
14)Hemen burada yeni ve akılda kalacak bir şifre giriyoruz ve o rastgele verilen şifreden kurtuluyoruz. Şifreyi girdikten sonra Profili Güncelle diyoruz.

Ve karşımıza bu ekran çıkıyor.
15) Tamam daha fazla bekletmiyorum :-D Siteyi ziyaret et diyoruz ve karşımıza wordpressle oluşturulmuş aşağıdaki gibi yeni bir site çıkıyor.
Yazıyı Yerinde Gör