Merhaba değerli arkadaşlar kardeşimin askerlik yaşı geldi askerlik tecili ile ilgili ufak bir sorum var size.
Kardeşim Lise 2 Öğrencisi ve okulu bıraktı ancak henüz diplomasını vesayre almadık henüz okulda devam gözüküyor. Bu Yıl Sonuna dogru alacagız.
Agustos ayında yoklaması gelecek kardeşimin. yanı seneye hazır asker.
Şimdi kardeşimi açık öğretime yazdıracağım ancak önümüzdeki 2 seçenek var.
1=> Mesleki Açık Öğretim
2=> Düz Lise Açık Öğretim
Mesleki Açık Öğretim"de 2 sene tecil hakkı tanınıyor vesselam hafta sonları yüzyüze ders yapma zorunlulugu var kardeşimde calısıyor marmariste dolayısıyla bu iş yaş
2 => Düz lise açık öğretim"de gene 2 sene tecil hakkı tanınıyor vesselam 2.5 veyahut 3 ayda bir sınav ıcın gıtmek zorundasın.
Şimdi düşündük taşındık 2 ci şık daha mantıklı gelıyor. en azından sınavlara gıder zaten askerlıgı sadece tecil ettirmek ıcın yapacak bunu okumak vesayre için değil işleri çok yoğun .
Sizin yorumlarınızı beklıyorum ayrıca açık öğretim" bilgileri tecrübeleri olanlar " Yol gösterebilirler bizlere.
Özellikle AÇIK DÜZ LİSE"DEKİ SINAV TARİHLERİ ARASI KAÇ AY BUNU MERAK EDIYORUZ.
Ve Diğer Bir Önemli Kavram ise Açık Öğretim"de Diyelim Sınavlara gıtmedın veyahut kaldın muaf olma olayları ve tecili etkilermi vs bunları söylersenız Müteşekkir kalacagım