Burda herşeyiyle anlatmanızı bende doğru bulmuyorum ancak bu anlattığınız yöntem ile hem whm eklentilerini kaybetmiş oluyoruz hemde cpanel cgi merkezindeki email , sayaç vb. gibi cgi script kullanan müşterilerimiz mevcut.Onlarında bu sayede işlerini aksatmış oluyoruz.Ayrıca diyelim ki tamam cgi - perl kullanımını sistemde tamamıyla yasakladık diyelim. symlink kullanımı sadece cgi - perl üzerinden olmuyorki, geliştirilmiş r57 tabanlı shelller üzerinden bu işlemler yine yapılabiliyor.Bunun cevabını vermenizi burda beklemiyorum tabikide

ancak bu lamerlerın bulduğu her yöntemi biz bu şekilde kapatmaya kalkarsak yakın zamanda linux işletim sisteminde kullanabileceğimz hiçbir fonksiyon,program kalmayacak.Daha sağlam çözümler olduğuna düşünüyorum gerçekleştirmem durumunda siz meslektaşlarımlada özel olarak paylaşmak isterim.
cPanel'e ticket açıp sormayı denediniz mi ?
sorarsanız hiçbir servisiniz bu yaptıklarınızdan etkilenmez. çünkü ben ticket açıp sordum neden /cpanel - /whm kısayolları cgi-perl-ln yi kapattığımda açılmıyor diye. herşeyin vardır çözümü fakat fake symlink'i %100 engelleyebilmek için şu yapılabilir Config Server'ın yazdığı tarama proğramı gibi birşey yazabilirsiniz. htaccess 'in içine yazılarak izin verilen zararlı kodları veya shell'leri sunucuya atmaya çalıştıklarında atamazlar.
Buna benzer bir uygulamayı biz Tarık Öğüt ile herkesin başında olan iframe sorununda yaptık ve çözüme kavuşturduk.