İP Falan hikaye. Bilişim polisi bir komşumuz var MAC adreslerinden öğrendiklerini biliyorum. MAC adresi ip gibi ancak Her bilgisayarın kendine özel ve yazılımsal/donanımsal olsun bilgisayara ait ve değiştirilemez.. Arkadaşın ceza alır elbet.
Bilişimde herşey IP dir..Mac adresini değiştirmekte 10 saniyelik iştir.Msn hacklenmiş fakat kontur falan istememişse yani dolandırıcılık yapmadıgı sürece hiçbirşey olmaz.
EnginTopcuoglu adsl i bilmem hiç kullanmadım adsl bu modemi de en az 5 yıldır kullanıyorum ve yeni aldığımda 444 0 126 dan müşteri temsilcisiyle görüşüp mac nosunu söylemek suretiyle modemi tanıttırmıştım şimdi başka türlü oluyor olabilir adsl de böyle birşey yoktur bilemem uydurmuyoruz heralde..!
ayrıca NixNetwork bahsettiğin şeyi google adsense kullanıyor birkaç kez hesabıma girdiğimde tarayıcı yüksek erişime izin verip vermediğimi sormuştu sanırım hesaba ait bilgisayarları bu mac nosundan kayıt altına alıp o bilgisayarlardan tıklama olunca tespid ediyor..
Web üzerinden mac adresini direk olarak alamaz.Mac adresini alabilmesi için senin sisteminde dosya çalıştırmak zorunda yada bilgisayarının register ayarlarına erişimi olması lazım.
Bu dedigin olay olsaydı iyi valla adam banlardı :d mac adresine ban atardı bir daha o pc den giremezdin ethernet kartı değiştirecek olurdun ahhaha

sence bu normalmi ?