@sdemirkeser,
Servlet yada jsp kodlayıcı sayısı olayını neden atlıyorsunuz onu anlamış değilim
google a jsp ,jsf hosting gibi aratirsaniz bulduğunuz sayiya bakarsaniz. birde php hosting diye aratirsaniz yine bulduğunuz sayiya bakarsaniz bunu anlamamak zor degil. atlama gibi birşey yapmiyoruz yani.zira ben ilk asp ile ugrasirken php ye ilk bılaştığımda arkadaşımın hostuna php sayaç yazmaya calisiyordum. windows olsun linux olsun her sunucuda nerdeyse php geliyor. (klasik bir hosting paneli var ise)
ama özellikle kurmadığınız ve ayarlamadığınız sürece jsp asla kurulu gelmez
birde bilgi eksikliğiniz var.
jsp servlet degildir bir üst teknolojidir. teknoloji ilkelliği olarak
sırası ile gider.
yinede dedigim gibi boş ve yersiz bir tartışma olmuş konu. bir kaç alt mesajda php uzantılarımı kurum adı olarak .belsoft yaptığımı görebilirsiniz. bu benim php den utandigim anlamina mi gelir?
https://www.r10.net/1059735262-post1.html 12. Php Uzantısını Gizleme
güvenlik eğitimi kapsamında bile anlatiyorum ben bu konuyu. sonucta memlekete bir sürü lamer var. siteye girince jsp yi görünce ya bu jspymiş php de bildigimiz kulanıcıların yaptığı açıklar bunda yoktur diye yaklaşabilir.
çok merak ediyorsaniz zaten burda gereksiz yere tartışıp içerlemek yerine adı geçen verdiginiz linkteki site sahiplerine mail atip bizide bilgilendirebilirsiniz
<kd> artı parantez olarak tomcat te filter ile jsp dosyalarinida php uzantili calistirabilirsiniz
<filter-mapping>
<url-pattern>*.php</url-pattern>
</filter-mapping>
gibi</kd>