Bazı arkadaşlar seo için yapılmış olunabileceğini, bazıları ise tomcat olabileceğini vurgulamaya çalışmışlar. Ancak adres satırı server.jsp?suntip=vps&sistem=lnx şeklinde olan bir adreste ben bir seo çalışması gibi bir izlenim göremiyorum!
Peki diğer taraftan kaç tane servlet kullanan kişi xajax kullanıyor?

Arkadaşlar olayın ne seo ile nede tomcat ile bir ilgisi yoktur.
Bu siteyi yapan kişilerin amacı siteye girenleri yanıltmaktır. Zira ülkemizde ve dünyada php bilene oranla servlet bilen kişi sayıları çok dengesiz.
Bu işin içerisinde olan herkes bilir ki (zaten konu olan siteler webmaster arkadaşlara yönelik olduğu için hedef belli) java servlet, php'ye göre daha zor ve daha güçlü bir dildir. Java servlet programcısı, php programcısına göre daha pahalıdır. Servlet ile yazdırılmış bir web sitesi bir çok kişiye göre daha fazla yatırım yapılmış ve daha iyi bir gelecek vadedebilir. Dolayısıyla php ile yazılmış bir web sitesine göre daha güvenilir denebilir.
Yanlış anlaşılmasın dile göre kıyaslama değil, dilden dolayı yatırıma göre bir kıyaslama sonucu bunlar söylenebilir.

Burada arkadaşların amacı php ile yazdıkları web sitelerini servlet ile yazılmış gibi göstererek webmaster arkadaşların daha fazla güvenini sağlayarak 3-5 server yada domain fazla satmak!

Eminim bu iki sitenin yetkilileri yada onlara bu konuyu haberdar eden birileri vardır muhakkak.

Ayrıca uzantı seçmek tamamen serbesttir elbette.
Ancak ciddi olacak bir projede ben 3. kişileri kandırmak/aldatmak maksadı haricinde bir uzantı değiştirme sebebi görmedim, zaten başka bir açıklaması da yok bunun.

Bkz: php ile yazılmış olan facebook alexa sıralaması : 2
Neden güvenlik sorunu ortaya çıkmıyor! Demekki durumun güvenlikle de bir ilgisi bulunmuyor.

Bu web sitelerini yapan arkadaşları ve bu uygulamanın içinde olan firma yetkililerini 10 yıllık php yazan bir yazılımcı olarak buradan kınıyorum!