Öncelikle Merhabalar;
Niyetim konuyu baltalamak değildir. Bu işi bende uzun süre yapmıştım o yüzden edindiğim deneyim sahibi olduğum bilgilere göre bir şeyler anlatacağım. Bir siteye normal şartlarda günde en fazla 20 veya 30 link kasılması kasılması pek sorun oluşturmaz. ( Tabi siteler çöp siteler değilse ) Çöp siteler ise günde 5 tane bile eklerseniz size zararlı olacaktır.
Bunun dışında; Elinizde bir link arşivi olmalı. Aksi takdirde piyasada aylık bulacağınız en en fazla link miktarı 1.000 dir. Yani aylık olarak 1.000 siteye eklediğiniz düşünülürse bu işi 6 ayda bitirmeniz gereklidir. ( tabi elinizde link arşiviniz varsa orasını bilemem)6 aylık bir çalışma içsede 200 tl az sanırım ( bana göre )
6 ayda olsa bile eklemeler. Bunların içinde illaki 2.000 siteye yakını çöp sitelere dönüştürelecektir kısa zamanda. ( Sonuçta link değişmi yapanlar bunu çok iyi bilir.) Burdanda anlaşılacağı gibi 2.000 belkide 3.000 link çöp siteye dönüştürür ve linkiniz ekliyse siteniz hemen sandboxa girer vbe emekleriniz heba olur.
Hocam bu anlattıklarımda baltalama amacı kesinlikle yoktur. Sonuçta biz bütün webmasterler emeğimizin ve ekmeğimizin peşindeyiz. Kimsenin ekmeği ve emeği heba olmasın diye yazıyorum bunları; çünkü bende bu işi uzun süreler yaptım. Sorunu açıkladım şimide size bir önerim olacaktır;
Eğer bu işi yapacaksanız aylık belirli bir link paketleri şeklinde yapmanızdır. Örneğin 500 veya 1.000 link arası bir rakam daha sağlıklı olacaktır. Ve hocam kesinlikle eklediğiniz sitelerde ki link çıkışları en fazla 20 olsun. Aksi takdirde webmaster arkadaşlarımızın işlerini yapayım derken zarar verme olasılığınız daha fazla olacaktır.
Bunları yaptığım işlerden edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum ve tekrar tekrarlama gereksinimi duyuyorum konuyu baltalama amacım kesinlikle yoktur. Sadece emeğe değer verdiğim için yazdım bunları. Umarım herkese yararlı olacaktır.
Hayırlı işler diliyorum...
Bol kazançlar...