vps ve sanal sistemlerin hardware lerini ben bir türlü anlayamıyorum.

1-2 firmanın vps lerini denedim
deneme zamanı içinde ilk yaptığım firefox u indirmek oluyor..

firefox u kaydetmek istediğim sıra vps dondu... kaydetmeyi bekliyorrrrrrrr.. neyse 1-2 dak sonra başladı kaydetmeye ama 7mb lık dosyanın download süresi kısa ama diske yazamıyor bir türlü.. firma yetkilisi test esnasında msn de olduğu için durumu bildirdim.. bakıyoruz filan dediler ama sonuç değişmedi..

vps konfigrasyonları nasıl yapılıyor ben anlayamadım

kişi 2 adet 1 veya 1,5 tb lık disk takıyor. sonra kişi lere enfazla 100gb lık alan veriyor. ve server üzerinde enfazla 8 sanal sunucu var diyor.. o zaman neden bu kadar büyük kapasiteli disk kullanıyorsunuz ?
disk kapasitesi yerine disk performansı verin. son model cpu ya değil disk performansına ihtiyacı var sanal sistemlerin (konu hakkında teknik bilgi istenirse açıklayabilirim).

2 tane 1 Tb disk yerine 3-4 adet 500 lük takıp raid 5 veya raid 0 ile inanılmaz performans alınır. alternatif disk metodu çok. OS nasıl destekliyor ise.

benim 5 yıl önce aldığım pc anakartı üzerinde bile raid 0-5 dersteği var

vps satışı yapmak isteyen arkadaşlar her farklı konfig e 100 lük hat yazıyor
msn de görüştüğünüzde ise paylaşımlı olduğunu öğreniyorsunuz

iii de enaltta server konfig i açıklarken o hattı server a yaz.. sen bana 100 lük hat vermiyorsun ama listeye yazıyorsun.
bir kişi ile bu konuda kavga ettik .. hala inatla ben sana 100 lük hat veriyorum diyor...
ya sen istediğin kadar o hatta 100 lük de.. ben anlık 100 mb hızı alamadıktan sonra istersen 4gb lik HBA tak... ben anlık aldığım hıza bakıyorum.

bende kiralık veya konfig yapısı gelişmiş vds ler arıyorum

bugün çok güzel bir konfig ile karşılaştım ama o firmadan istediğim konfig de vps/vds boşta kalmadığı için kiralayamadım.
ama halen ümitliyim. eğer boşalırsa haber edecekler

disk performansı güzel olan anlık enaz 10mb lik hız alabileceğim vps/vds arayışım devam ediyor

çünki yüksek hız trafiğine sahip pc olarak kullanacağım.

selamlar