Adamlara bak hele .. Bizim Japonlardan ne eksiğimiz var? Çook.. Okumuyoruz, okumuyoruz..
Çok okumakla alakası yok hocam. Bakın size birşey anlatayım. Birgün bir taksici geldi sigortasını yaptırmak için öyle böyle konuşurken konu konuyu açtı. Taksicinin anlattıklarını birebir yazıyorum arkadaşlar. Bu taksici bir gün sirkeciden bir japon yolcu almış iyi türkçe konuşan bir iş adamı bu japon vatandaş. Demiş karşıya geçicem peki demiş taksici gemi ile mi geçelim karadan mı gidelim demiş japon karadan gidelim demiş. Bu güne kadar çok taksiye bindim ama senden başkası sormadı karadan mı denizden mi diye japon olduğum için akılları sıra kazıklamaya çalışacaklar bilmiyorlar tabiki uzun yıllardır burda olduğumu demiş. Yol boyunca muhabbet etmişler bizim taksici sormuş japona kusura bakmayın ama bişey sorucam demiş taksici ve sormuş. Aklımıza gelen hemen hemen herşeyin altında sizin adınız var nereden buluyorsunuz bukadar icadı nasıl yapıyorsunuz inanın insanın kafası duruyor demiş. Japonun verdiği cevap az ve öz ama çok doğru arkadaşlar işte o cevap. Demiş ki benim milletim sabah yatağından kalktığı zaman elini yüzünü yıkamadan bugün ülkeme milletime ne kazandırabilirim nasıl faydalı olabilirim diye düşünür. Sizinkiler ise acaba nereyi soysam kimi dolandırsam diye düşünür demiş. Taksicide haklısınız demiş konuyu kapatmış. Şöyle bir Türkiye nin durumuna bakınca hakikattende öyle.