Merhaba arkadaşlar. Evet benim sorunum sigara ile ilgili. Yaklaşık 7 yıldır sigara içerim. geçen seneye kadar günlük 1 paket sigara içiyordum. ve 3 yıl öncesine kadar da profesyonel futbolcuydum. Fakat bazı sorunlardan dolayı futbolu bıraktım. O zamanlar etkilenmiyordum. Fakat 1 yıldır 2 paket evet tam 2 paket bazen 3 üdü buluyor sigara içiyorum. Hemde Trde satılan en ağır sigaralardan.
Ve artık etkisini hissetmeye başladım. Özellikle sabahları göğüs kafesimdeki sıkışmalar beni acayip derecede etkiliyor. Bırakmak istiyorum fakat nasıl bir yol izlemeliyim. En çok sabahları kalkınca sigara istiyor canım. İçmezsem kendimi eksik hissediyorum. Sizden ricam;

Bırakmak için nasıl bir yol izlemeliyim?
O eksiklik duygusu ile nasıl başa çıkabilirim?
En azından bilgisayar başında iken ki ( günlük 10 saati geçiyor.) sigara içmemek için neler yapılabilir? ( En çok sigarayı pc başında içiyorum.)
Ve buna benzer ince detaylar.

Zaten sigara içenlere konuyu açmamın anlamı yok. Bırakan arkadaşlar nasıl bıraktılar?

Sigara içmeyenlere bir tavsiye;
(Bize zamanında çok tavsiye ettiler ama dinlemedik. Onlarda dinlemezler ama yine de olsun.)
Ben bundan 3 sene öncesine kadar günlük 15-20km koşardım. Şimdi neredeyse 1 saatlik bir halı sahamaçını zor tamamlıyorum. Ve günlük sigara masrafım 15TL. Lütfen dikkat edin. Başlamayın. Unutmayın tüm sigara tiryakilere arkadaşlar yüzünden başlamıştır.