Moutinho adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ülkeyi yönetenlere, danıştaya, iktidara, muhalafete sorarım: Lisede eğitimini Bilgisayar üzerine alan bir öğrenci Bilgisayar mühendisi olmak istediğinde neden katsayı engeline takılıyor. Eğitimini bilgisayar üzerine alan bir öğrenci Bilgisayar mühendisi olamayacak da kim olacak?
katılıyorum. bütün durumu bu paragraf özetliyor.

Kaldı ki iş sadece bu da değil.

çocuk daha aklı şeyindeyken ortaokul bitiminde ailesi teknik liseye gönderiyor. lise bitiminde çocuk ben sınava girip mühendis olacağım, doktor olacağım v.s . dediğinde. istersen sınavda full çek istediğin haltı olamazsın. sadece 2 yıllıklara müstahaksın diyorar.

İş sadece bu da değil.

Günümüzde teknik liseler neredeyse ölü durumda. Çünkü aklı başında hiçbir aile çocuğunu teknik liseye göndermek istemiyor. İş verenler de kalifiye eleman yok diye bas bas bağırıyor.

Danıştayın ise aklı sadece bu dincilerin önünü keselim de millete ülkeye ne olursa olsun yaşasın laiklik.