Merhaba ben iki gün önce 512 MB 'lık bir vps kullanıyordum ve ram değerim yetmiyordu top yazıp baktığımda şuna benzer bir satır bulunuyordu rakamları net hatırlamıyorum ama buna yaklaşıkdı ve ram değerim yetmiyordu;
Alıntı
Mem: 568992k total, 548628k used, 22364k free, 85316k buffers
Sunucumdaki sitelerimin hitleri çok aşırı düşük kullanıcı ve ziyaretci en iyisinin ziyaretci sayısı günlük 60'ı geçmiyor. Whm girişi yaptığımda cpanelden Load tıklıyorum ve şu satırdan 9 tane görünüyor;
Alıntı
PID Owner Priority ▴ Cpu % Mem % Command
27898 nobody 0 0.1 2.6 /usr/local/apache/bin/httpd -k start -DSSL
Bu çalışan herne bilmiyorum hiçbir fikrim yok ve bende ram değerimi yükseltip 768 Mb yaptım bunun üzerine vede sub domaine kurulu 1 DLE ve birde başka bir siteme kurulu Joomlayı komple sildim siteme tek sayfa index attım. bir gün önce ilk yükselttiğimde ram değerim 540.... küsürde idi ve rahatdı bağlanmam vs dosya yüklemem. akşam oldu ve tekrar kontrol ettiğimde bu kez çalışan herşey aynıydı fakat ram kullanımı şu şekilde görünüyor;
Alıntı
Mem: 774992k total, 742292k used, 32700k free, 85892k buffers
ve Bu değerler de 742.. used olan kısım 75.. 76.. ları buluyor ki o anlardada dosya yükleyemiyorum ve sitelerde açılmama durumu oluyor. Sunucumda bu kadar ram kullanımını yapıcak hiçbirşey yok fakat özlelikle yukarda belirttiğim nobody satırları çalışan o sorugular çok aşırı ram yiyor ve bu gün farkettim root kullanıcı adıylada bu satırlar mevcut. Acaba bu sorunu nasıl aşabilirim. Sorunumun nedeni ne olabilir yardımcı olurmusunuz lütfen.
Ayrıca bu total kısmı toplam ram hakkımı, used kullandığım ram oranın, free şuan boş olan kullanılmayan ram boyutunu ve buffers de boş olması gereken ram değerini belirtiyor doğrumu biliyorum ?
Yoksa benmi yanlış biliyorum çünki aynı şeyler ve siteler çalışıyor hatta daha azı ram değerimi artırıyorum kullanılan değerde fazlasıyla artıyor. bu değerleri yanlışmı biliyorum ben.