Rock'çılar Türkçe besteler yapıyorlar hocam

Ki ingilizce söyleyenede değil ki laf?
Ben Laz'ım örneğin. Tulumla rock yapan Zuğaşi berepe ve Marsis grubunuda zevkle dinlemekteyim. Lazca söylüyorlar. Bunda sorun var mı? Yok. Çünkü Lazca dili yalan olmasın osmanlılara kadar dayanıyordur
Haa, Kürtçe de olabilir. pkk gibi terörist grup ayrı olmak kaydı ile kürtçe konuşulması veya besteler yapılması da gayet normal.
Sorun kendi içimizde varolmayan bir kültürün ve varolmayan bir dilin kullanılmaya çalışılması.
Ben laz'ım ama herşeyden önce Türk'üm. Dayatma veya diretmemi var?
Canlı yayınlarda lazca şarkılar dinliyorum. Aynı şekilde İngilizcede.
Ama varolmayan ve bir geçmişi olmayıp sadece özentiliklerle özünü inkar edenlere tavır yapıyoruz sadece.
Bu rockçıları bana anlatmayacaksın ki

10-20 sene önceki önyargılı insanlara anlatacaktın.Şimdi de dediğim gibi bu çocuklar chatte şekilli yazmak için abuk sabuk yazıyor.Amaç farklı görünmek , kız düşürmek vs. Ama bunlar yüzünden ne Türkçe elden gider , ne vatan.Büyütülecek şeyler değil.Bu sorunları feyste tartışan ironik bir o kadar da gülünç bir gençlik oluşturuldu.Ama sadece Türkiyede değil dünyanın heryerinde

Tabi bizimkilerin sosyo-ekonomik koşulları diğer gelişmiş ülkelerle boy ölçüşemeyeceği için olay farklı bir hal alıyor.Her neyse iyi geceler.Ayrıca Türkiye düşmanlığımı nereden çıkarttın , istersen buradan yaz , istersen pm , merak ettim.