kendi soruma kendim cvp veriyorum. çözümü buldum.

WordPress sitenizde üyeleriniz var ve bu üyelere yazar yada içerik sağlayıcı seviyesi verdiniz. Üyeleriniz video ekleyecekler ve hemen yazı kısmının HTML bölümüne geçtiler, kodu eklediler. İşte tam yayınla butonuna bastıklarında bir sorun olduğunu farkediyorlar Kodlar kayboluyor. Bu sorunun nedeni WordPress’in varsayılan kullanıcı ayarları. WordPress’in varsayılan ayarlarına baktığımızda, kullanıcı seviyesi, yazar yada içerik sağlayıcı olanların kod eklemesine izin verilmiyor. (Bkz: Roles and Capabilities) Ama sizde, üyelerinize editör seviyesi vermek istemiyorsunuz. Bu durumda yapacağınız tek şey, wordpress’in yan dosyalarından biri olan kses.php dosyasını düzenlemek.

1. Öncelikle kses.php dosyasını wp-includes klasörü içinde bulup, bir php editörü ile açıyorsunuz.
2. WP 2.7.1 kullanıyorsanız eğer, 1116. satırı buluyorsunuz. Yada
function kses_init() {
diye aratıyorsunuz.
3. Bulduğunuz yerde aşağıdaki kodlar olması lazım:
kaynağı göster
yazdır?
1.function kses_init() {
2. kses_remove_filters();
3.
4. if (current_user_can('unfiltered_html') == false)
5. kses_init_filters();
6.}
4. Şimdi bu kodları düzenlememiz gerekiyor.
5. Eğer herkes kod ekleyebilsin diyorsanız bu kodları aşağıdaki şekilde değiştiriyorsunuz:
kaynağı göster
yazdır?
1.function kses_init() {
2. kses_remove_filters();
3.}
6. Eğer editör, yönetici dışında sadece yazarlar da eklesin diyorsanız:
kaynağı göster
yazdır?
01.function kses_init() {
02. kses_remove_filters();
03. global $user_level;
04. get_currentuserinfo();
05. if($user_level == 0 || $user_level == 1) {
06. if (current_user_can('unfiltered_html') == false) {
07. kses_init_filters();
08. }
09. }
10.}

şeklinde düzenliyorsunuz.

Yukarıdaki kodda yaptığımız şey, get_currentuserinfo(); ile o anki kullanıcının bilgilerine erişiyoruz.

global $user_level kodu kullanıcının seviyesini gösteriyor.

if ile başlayan satırda ise kullanıcı seviyesinin doğrulamasını yapıyoruz. Yani o satırda yaptığımız şey, eğer kullanıcı seviyesi abone yani 0 yada içerik sağlayıcı yani 1 ise; kodlara filtre uygula, diğerlerinde ise direk ekleme yap.

Hepsi bu kadar, kolay gelsin