Dostum birincisi kuzenine şunu anlatki ilerde pişmanlık duymasın. Okulda alacağı eğitimin meslek ile yakından uzaktan alakası yok. Okulda amelelik yapacak söz dinleyecek yaramazlık yaparsa dayak yiyecek şeklinde bir sistem kuruludur. Herşey stajda bitiyor ve ondan sonraki kararına.
Ben elektrik bölümü mezunuyum staj maaşı zaten çok düşük eğer devlette staj yaparsan biraz daha iyi. Onun dışında staj yaptığın yer zaten senden sonra yine staj alıyor veya sana ufacık bir rakam ödeyerek kal diyor. Ama çoğunlukla makul bir fiyat değil. Ayrıca elektrik bölümü çocuğun sosyal yaşamını kısıtlar. Okulda herkes kızlarla takılırken o zar zor tanışabildiği 3-4 kızla okulunu bitirir
Meslek lisesinde ingilizce eğitim alamaz ve matematik konusunda da öylesine geçer ve ÖSS ve benzeri sınavlarda tokezler. Bu devirde liseyi bitirdim işe gireyim olayı çok zor. Üniversite okumak isteyecek fakat altyapısı kötü olacak,yabancı dil olmıyacak. Elektronik en iyi bölümdür açıkcası meslek açısından makina da iyi olabilir ama dediğim gibi üniversiteyi düşünüyorsa şimdiden çalışsın yoksa işi zor. Okulda verilen mesleki eğitim de meslek eğitiminden çok temizlik yapmak,derste uyumak,dersten kaçmak ile alakalı.